Franco Fracassi: “Τέταρτο Ράιχ: Από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στον πόλεμο της Ουκρανίας”

Κωδικός ODESSA-Η Μαύρη Διεθνής. Είναι πιο ισχυροί από ποτέ  και καθορίζουν τις ζωές ολόκληρου του πλανήτη

by Times Newsroom

Η απόφαση του Φράνκο Φρακάσι να γράψει αυτό το βιβλίο γεννήθηκε από τη συνειδητοποίηση του πόσο λίγα µας είναι γνωστά για τον φασισµό και τον ναζισµό, καθώς και από το πόσο ανεπαρκής είναι η συλλογική επίγνωση ότι αυτά τα ιδανικά βρίσκονται ακόµη ανάµεσά µας και ότι η οργάνωση ODESSA (η Μαύρη ∆ιεθνής) είναι άγνωστη στους περισσότερους ανθρώπους. Επίσης, είναι διαδεδοµένη η άποψη ότι πρόκειται για υποθέσεις του περασµένου αιώνα, ενώ τα γεγονότα καταδεικνύουν ότι το ζήτηµα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το Τέταρτο Ράιχ είναι η αφήγηση µιας ιστορίας εβδοµήντα έξι ετών, που αποκαλύπτει πώς οι ναζί και οι φασίστες, χάρη στη βοήθεια των µυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και των µεγάλων χρηµατοπιστωτικών ιδρυµάτων της Γουόλ Στριτ, βγήκαν αλώβητοι από τον ∆εύτερο Παγκόσµιο πόλεµο, κατάφεραν να αναδιοργανωθούν και να αφήσουν το αποτύπωµά τους στις πιο σκοτεινές υποθέσεις που σηµάδεψαν τη µεταπολεµική περίοδο. Μέχρι σήµερα.
Μέχρι το πραξικόπηµα στην Ουκρανία, την απόπειρα επανάστασης στη Λευκορωσία, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, την επιβολή του νεοφιλελευθερισµού (του µεγάλου συµµάχου της ODESSA) ως µοναδικού παγκόσµιου τρόπου σκέψης.

Ο Φράνκο Φρακάσι είναι ρεπόρτερ, ειδικός στη γεωπολιτική και την επικοινωνία. Άρχισε να εργάζεται ως δηµοσιογράφος το 1988 και έκτοτε έχει δουλέψει σε εφηµερίδες, ιταλικές αλλά και άλλων χωρών, σε πρακτορεία Τύπου, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Για δεκαέξι χρόνια ήταν πολεµικός ανταποκριτής (Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο, Αγκόλα, Ιράκ, Αφγανιστάν), διεξήγαγε έρευνες για τη διαφθορά, τη µαφία, την τροµοκρατία και τις µυστικές υπηρεσίες, καλύπτοντας τα σηµαντικότερα παγκόσµια γεγονότα (την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, το πραξικόπηµα στη Ρωσία, Ολυµπιακούς Αγώνες, διεθνείς συνόδους κορυφής, συµπεριλαµβανοµένης της G8 στη Γένοβα). Πολλές από τις έρευνές του έχουν εκδοθεί ή έχουν γίνει ταινίες, µερικές από τις οποίες γνώρισαν µεγάλη αποδοχή από το κοινό και απέσπασαν διεθνή βραβεία. Έχει σκηνοθετήσει δεκαπέντε ερευνητικά ντοκιµαντέρ, στα οποία ήταν επίσης σεναριογράφος και παραγωγός. Για τα ντοκιµαντέρ του, που διανεµήθηκαν στην Ιταλία και στο εξωτερικό, απέσπασε σηµαντικές διακρίσεις και βραβεία: υποψηφιότητες για το βραβείο «Ilaria Alpi», βραβείο «Nastro dArgento» για το καλύτερο ιταλικό ντοκιµαντέρ, βραβείο καλύτερου ντοκιµαντέρ από την Ευρώπη και την Ασία, συµµετοχή στο Φεστιβάλ ινηµατογράφου του Βερολίνου. Τα ντοκιµαντέρ του έχουν προβληθεί σε 87 χώρες µε πάνω από 250 εκατοµµύρια θεατές. Ως φωτογράφος έχει δηµοσιεύσει δουλειά του σε µερικές από τις σηµαντικότερες εφηµερίδες παγκοσµίως, έχει συµµετάσχει τρεις φορές στο World Press Photo και έχει εκδώσει δύο φωτογραφικά βιβλία. Από το 1998 ο Φρακάσι άρχισε να διδάσκει σε εργαστήρια και µεταπτυχιακά για ιταλικά και ξένα πανεπιστήµια. Επιπλέον, έχει δώσει διαλέξεις σε όλο τον κόσµο.

  • Franco Fracassi
  • Τέταρτο Ράιχ: Από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στον πόλεμο της Ουκρανίας
  • Σειρά: Ποικίλα Θέματα
  • Εκδόσεις Λιβάνη
  • Αθήνα 2019
  • Σελίδες: 400
  • Τιμή: € 16,90 (με ΦΠΑ)
  • ISBN 978-960-14-3743-9

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com