Μία ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν η 31χρονη, Μπρίτανι Κλαρκ, έχασε τη ζωή της έπειτα από επίθεση ενός τεράστιου αλιγάτορα.
Η νεαρή γυναίκα είχε πάει για πεζοπορία μαζί με τον σύντροφό της και την καλύτερή της φίλη στο κρατικό δάσος «Little Big Econ», όταν οι τρεις τους αποφάσισαν να σταματήσουν για μια βουτιά στον ποταμό «Econlockhatchee». Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ένας αλιγάτορας μήκους σχεδόν 3,7 μέτρων πετάχτηκε ξαφνικά από το νερό και της επιτέθηκε, προκαλώντας της θανάσιμα τραύματα.
Ανατριχίλα προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο από την κλήση στο 911 (σ.σ. τον αριθμό έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ) το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα. Στην καταγραφή ακούγεται ο σύντροφός της να προσπαθεί απεγνωσμένα να σταματήσει την ακατάσχετη αιμορραγία, την ώρα που περιγράφει στους διασώστες τη φρίκη της επίθεσης και εκλιπαρεί να φτάσει βοήθεια το συντομότερο δυνατό.
«Είναι πολύ άσχημα, σας παρακαλώ ελάτε γρήγορα… χάνει πάρα πολύ αίμα… πρέπει να σταματήσουμε την αιμορραγία», ακούγεται να λέει με σπασμένη φωνή.
Στην ίδια κλήση, μία γυναίκα που βρισκόταν στο σημείο περιγράφει τις εικόνες που αντίκρισε: «Τα τραύματά της είναι φρικτά. Το ένα της χέρι έχει κοπεί εντελώς και το άλλο κρέμεται, ίσα που συγκρατείται».
Σύμφωνα με τις Αρχές, η 31χρονη ήταν γονατισμένη σε νερό βάθους περίπου ενός μέτρου όταν ο αλιγάτορας την άρπαξε. Το τεράστιο ερπετό κλείδωσε τα σαγόνια του στο χέρι της, αποκόπτοντάς το, ενώ στη συνέχεια της προκάλεσε σοβαρότατο τραυματισμό και στο άλλο.
Ο σύντροφός της, Τσανς Άλισον, βούτηξε αμέσως στο νερό για να τη σώσει. Πάλεψε με τον αλιγάτορα και κατάφερε να απελευθερώσει το ένα της χέρι, όμως το ζώο επιτέθηκε ξανά, αρπάζοντας το άλλο. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του να την απομακρύνει από τα σαγόνια του αλιγάτορα και να περιορίσει την αιμορραγία μέχρι να φτάσουν οι διασώστες, η 31χρονη υπέκυψε στα τραύματά της κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.
«Έκαναν πεζοπορία και αποφάσισαν να σταματήσουν για μια βουτιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προστασίας Άγριας Ζωής και Αλιείας της Φλόριντα, Τσαντ Γουέμπερ.
«Δέχτηκε δαγκώματα και στα δύο χέρια. Ο σύντροφός της ήταν αυτός που κάλεσε το 911. Προσπαθούσε να την απεγκλωβίσει από τα σαγόνια του αλιγάτορα αλλά, δυστυχώς, υπέκυψε στα τραύματά της κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες εντόπισαν αργότερα τον αλιγάτορα, του έκαναν ευθανασία και αποκεφάλισαν το ζώο, διατηρώντας το κεφάλι του ως αποδεικτικό στοιχείο στο πλαίσιο της έρευνας.
Η Μπρίτανι Κλαρκ εργαζόταν επί χρόνια ως χειρίστρια μπουλντόζας και, σύμφωνα με τους ανθρώπους που τη γνώριζαν, αγαπούσε ιδιαίτερα τη φύση και τις υπαίθριες δραστηριότητες. Στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευε συχνά φωτογραφίες από πεζοπορίες, εκδρομές και άλλες περιπέτειες, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της παρακολουθούσε φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής.
Ήταν επίσης ιδιαίτερα δεμένη με τα κατοικίδιά της, αγαπούσε τις μοτοσικλέτες και είχε έντονο ενδιαφέρον για τη σκοποβολή, δημοσιεύοντας συχνά φωτογραφίες με τη μοτοσικλέτα της αλλά και με όπλα στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τη New York Post.
