Γαλλία: Αμφιβολίες για την πολιτική Μακρόν

Κριτική ασκείται στον γάλλο πρόεδρο Μακρόν για τη στάση του στο Ουκρανικό, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις ενδέχεται να έχει συνέπειες και στην υποψηφιότητα του..

by Times Newsroom

Στο ερώτημα για το κατά πόσο υπήρξε αφελής ο Μακρόν στη διπλωματία με τον Πούτιν, υπάρχουν αυτοί που θεωρούν ότι «καλώς έπραξε να προσπαθήσει μέχρι τέλους», αλλά και αυτοί, όπως ο αντίπαλός του για την προεδρία Ζαν Λυκ Μελανσόν, που τον ειρωνεύονται με εκφράσεις όπως ότι ο ρώσος πρόεδρος «τον τύλιξε για τα καλά».

«Ο πρόεδρος Μακρόν είναι ο λιγότερο αφελής όλων», ύψωσε ωστόσο χθες βράδυ τη φωνή του ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν. «Ξέρουμε το παιχνίδι του Πούτιν, λειτουργεί με ασάφεια, σύγχυση, ένταση και χειραγώγηση. Δύσκολο να κάνεις συμφωνία μαζί του. Προσπαθήσαμε, δεν είμαστε αφελείς και ο πρόεδρος έχει επίγνωση πόσο κυνικός μπορεί να είναι ο Πούτιν, γι’ αυτό μετά την εκλογή το 2017, εδώ στο Παρίσι, μίλησε ξεκάθαρα μαζί του», δήλωσε ο Λε Ντριάν, υπονοώντας τα στοιχεία ρωσικής παρεμβολής στην εκλογική διαδικασία.

«Από εδώ και στο εξής, ο Πούτιν δεν τιμά την υπογραφή της Ρωσίας για τις διεθνείς δεσμεύσεις της, όπως στη Χάρτα Παρισίων το 1990 για το απαραβίαστο των συνόρων, ή τη Συμφωνία του Μινσκ» υπογράμμισε ο υπουργός.

1.500 υπογραφές υποστήριξης στον Μακρόν

H Μαρίν ΛεπένH Μαρίν Λεπέν διέκοψε σήμερα την εκστρατεία της,

Τώρα, για τον πρόεδρο Μακρόν ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει πλέον το τοπίο για την υποψηφιότητα του. Σύμφωνα με τον νόμο,  η 4 Μαρτίου είναι το τελευταίο περιθώριο για την επίσημη κατάθεση των υπογραφών-υποστήριξης από 500 τουλάχιστον  δημάρχους. Ο ίδιος, αν και μη υποψήφιος ακόμα,  έχει πάνω από 1.500 υπογραφές, τρεις όμως σημαντικοί υποψήφιοι δεινοπαθούν, με κίνδυνο να αποκλεισθούν.
Πρόκειται για τους : Ζαν Λυκ Μελανσόν (της Ριζοσπαστικής Ζριστεράς) με 442 υπογραφές για την ώρα και τους δύο υποψηφίους της ακροδεξιάς, τον Ερικ Ζεμούρ με 350 υπογραφές και την Μαρίν Λεπέν, η οποία με 393 υπογραφές διέκοψε σήμερα την εκστρατεία της, προκειμένου να συγκεντρώσει τις υπόλοιπες.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com