Γαλλία: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Ημέρα της Βαστίλης – 45.000 αστυνομικοί στο δρόμο και «όχι» στα πυροτεχνήματα

Επίτιμος προσκεκλημένος ο Ινδός πρωθυπουργός

by Times Newsroom

Η Ημέρα της Βαστίλης μπορεί να είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Δημοκρατίας στη Γαλλία, ωστόσο η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν τη γιορτάζει με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, γιατί φοβάται νέα επεισόδια, ύστερα από τις πρόσφατες ταραχές.

Τόσο η αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης των Γάλλων, όσο και ο θάνατος του 19χρονου Ναέλ που πυροβόλησε αστυνομικός, έχουν οργίσει τη γαλλική κοινωνία, η οποία αμφισβητεί έντονα την τωρινή κυβέρνηση. Έτσι, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε μια σειρά από περιορισμούς, ώστε να μη δοθεί ευκαιρία να αμφισβητηθεί για ακόμη μία φορά.

Όπως αναφέρει το France 24, περίπου 45.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους, τη στιγμή που έγινε μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία, την οποία παρακολούθησαν 5.000 άτομα. Παράλληλα, απαγορεύτηκε η πώληση πυροτεχνημάτων, ενώ τα Μέσα Μεταφοράς σταμάτησαν από το προηγούμενο βράδυ στις 22.00.

Επίσης, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ήταν επίτιμος προσκεκλημένος του Μακρόν, καθώς; Γαλλία και Ινδία γιορτάζουν 25 χρόνια «στρατηγικής εταιρικής σχέσης».

Στη συνέχεια, ο Γάλλος πρόεδρος παρέθεσε γεύμα σε 200 άτομα, που όλοι τους αποτελούν υψηλούς προσκεκλημένους, ενώ τα γαλλικά ΜΜΕ τον επέκριναν για τη στάση του, καθώς δείχνει πως στη χώρα επικρατεί κανονικότητα, τη στιγμή που είχαν ξεσπάσει ταραχές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com