Γαλλία – Λεηλασίες, ζημιές σε κτίρια και 667 συλλήψεις

Καζάνι που βράζει είναι η Γαλλία, όπου ταραχές ξέσπασαν για τρίτη διαδοχική νύκτα σε όλη τη χώρα μετά το θάνατο εφήβου από πυρά αστυνομικού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

by Times Newsroom

Συνολικά 667 άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

«Αυτή τη νύκτα οι αστυνομικοί, οι χωροφύλακες και οι πυροσβέστες μας αντιμετώπισαν και πάλι με θάρρος μια σπάνια βία. Σύμφωνα με τις οδηγίες μου για αυστηρότητα, προχώρησαν σε 667 συλλήψεις», έγραψε ο υπουργός στο Twitter έπειτα από μια νέα νύκτα βιαιοτήτων που σηματοδοτήθηκε από λεηλασίες και καταστροφές δημόσιων αγαθών.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα προεδρεύσει νέας συνεδρίασης του διυπουργικού πυρήνα κρίσης στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) στο Παρίσι για δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμες ημέρες, έπειτα από μια τρίτη νύχτα βιαιοτήτων, ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, ο οποίος βρίσκεται από χθες, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, ενδέχεται να συντομεύσει την παρουσία του εκεί και να επιστρέψει πριν από την ολοκλήρωση της συνόδου, αν οι συνομιλίες με τους ομολόγους του δεν έχουν τελειώσει. Πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ήδη συγκαλέσει χθες το πρωί μια πρώτη συνεδρίαση του διυπουργικού πυρήνα κρίσης με τους υπουργούς και διευθυντές διοικήσεων στο υπουργείο Εσωτερικών, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Είχε καταγγείλει «αδικαιολόγητες» βιαιότητες.

Στη συνέχεια, στη βελγική πρωτεύουσα, δεν πήρε δημόσια το λόγο.

Ζημιές σε δημόσια κτίρια, λεηλασίες και σποραδικές συμπλοκές σημειωθήκαν την περασμένη νύκτα σε πολυάριθμες πόλεις της περιφέρειας του Παρισιού και της επαρχίας, μετά την απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία από πρόθεση και την προσωρινή κράτηση του αστυνομικού, ο οποίος σκότωσε τον 17χρονο την Τρίτη στη Ναντέρ, κοντά στην πρωτεύουσα, στη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας μετά την άρνησή του να συμμορφωθεί.

Περισσότεροι από 420 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια αυτής της τρίτης νύχτας βιαιοτήτων, ενώ υπήρξε μαζική ανάπτυξη δυνάμεων της τάξης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com