Γαλλία: Μουσείο απαιτεί από τους επισκέπτες του να γδύνονται πριν μπουν

Ένα γαλλικό μουσείο πρόκειται να φιλοξενήσει μία έκθεση, όπου οι επισκέπτες θα πρέπει να γδύνονται για να εισέλθουν, ενώ στο τέλος της έκθεσης θα απολαμβάνουν ένα ποτό και θα συζητούν για την εμπειρία.

by Times Newsroom

Η εκδήλωση στο macLYON, το μουσείο σύγχρονης τέχνης στη Λυών, επικεντρώνεται στην παρουσία του γυμνού  σώματος στα έργα που φιλοξενούνται στο μουσείο.

Οι γυμνοί επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν την 90λεπτη συνεδρία που στοχεύει να απομακρυνθεί από την έννοια του Γάλλου φιλόσοφου του 17ου αιώνα Ρενέ Ντεκάρτ: «Σκέφτομαι, άρα υπάρχω». Αντίθετα, η εκδήλωση θέλει να δείξει ότι δεν υπάρχει «καθαρή» σκέψη αποκομμένη από έναν οργανισμό που αντιλαμβάνεται και βιώνει.

«Η ιδέα μας είναι να αμφισβητήσουμε το θέμα του σώματος σε έναν δεδομένο χώρο, για να δούμε πώς αλληλεπιδρούν τα σώματα με άλλα σώματα», δήλωσε στους Times εκπρόσωπος του macLYON .

Ο Frédéric Martin, ο πρόεδρος του τμήματος, πρόσθεσε: «Είναι ενδιαφέρον να βιώνεις μια έκθεση εντελώς γυμνός. Αυτό μας κάνει να εστιάζουμε στη δική μας αντίληψη για τον εαυτό μας».

Ο Martin ότι οι γυμνιστές τείνουν να μένουν «στο σκοτάδι» για να «μην προκαλέσουν πανικό στην κοινωνία. Τώρα όμως βγαίνουμε πίσω από τις επάλξεις μας για να πούμε ότι η φιλοσοφία μας πάει πολύ καλά».

Το macLYON διοργανώνει την εκδήλωση μαζί με το περιφερειακό παράρτημα της Γαλλικής Ομοσπονδίας Φυσιλόγων, με τα εισιτήρια να κοστίζουν 11€.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης «Ενσαρκώσεις» θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουλίου. Τα έργα που εκτίθενται, χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960 και παρουσιάζουν το σώμα στη φυσική του αλήθεια, ως ένα μέσο πειραματισμού με τον εαυτό και τον κόσμο.

Η δεύτερη πράξη της έκθεσης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2023 στον ίδιο χώρο, με θέμα την αντιπαράθεση σώματος και περιβάλλοντος, εξερευνώντας παράλληλα τα ίδια θέματα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com