Γαλλία: Νέα δημοσκόπηση βλέπει νικήτρια τη Λε Πεν στις προεδρικές του 2027

Τρία χρόνια πριν τις προεδρικές εκλογές, και η Μαρίν Λε Πεν, βρίσκεται στην κορυφή στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial* για την Valeurs Actuelles.

by Times Newsroom

Όποιος από την πλευρά Μακρόν είναι υποψήφιος, θα χάσει από την κ. Λε Πεν, η οποία θα συγκέντρωνε το 36% των ψήφων στην πρόθεση ψήφου, πολύ μπροστά από τον πρώην πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ ή τον Γκαμπριέλ Ατάλ που θα έπαιρναν περίπου 22%.

Τώρα, σε τυχόν δεύτερο γύρο με έναν εκ των 2, η Μαρίν Λε Πεν κερδίζει τον Γκαμπριέλ Ατάλ, και ισοβαθμεί με τον Εντουάρ Φιλίπ (50-50).

«Μια νίκη της Μαρίν Λε Πεν δεν είναι πλέον αδιανόητη: το σενάριο δεν ήταν ποτέ τόσο αληθοφανές, δεδομένων των αριθμών», λέει ο Ζερόμ Φουρκέ, πολιτικός επιστήμονας και διευθυντής του Τμήματος Γνώμης του Ifop.

Η δυναμική του Εθνικού Συναγερμού, άλλωστε, επιβεβαιώνεται και ενισχύεται από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση και εν όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Με 36% στην πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο, η Μαρίν Λε Πεν πέτυχε την καλύτερη επίδοση δημοσκοπήσεων της πολιτικής της καριέρας… και αύξησε περαιτέρω το προβάδισμά της έναντι των αντιπάλων της.

Με την υποστήριξη του Μακρόν στο Matignon (την πρωθυπουργική κατοικία) ο Γκαμπριέλ Ατάλ (22%) δεν είναι σε θέση, προς το παρόν, να επωφεληθεί από τη νέα του θέση για να ξεπεράσει τον πάντα διακριτικό αλλά σταθερό Εντουάρ Φιλίπ (22%). Πίσω, μόνο ο Ζαν Λυκ Μελανσόν (14%) ξεπερνά το συμβολικό διψήφιο σκορ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή