Γαλλία: «Ποτέ δεν ήμουν τόσο ανοιχτή» – Η σκηνή σεξ στο βιβλίο του υπουργού Οικονομικών έγινε σύνθημα στις διαδηλώσεις

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ έχει όπως δήλωσε ως χόμπι τη συγγραφή. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι γράφει σε αργίες και Σαββατοκύριακα και τα χαράματα. Έτσι, την ώρα που η κυβέρνησή του βάλλεται για το συνταξιοδοτικό με αλλεπάλληλες διαδηλώσεις και υποβιβασμό από την Fitch, εκείνος θέλοντας προφανώς να χαλαρώσει έγραψε το μυθιστόρημα η «Αμερικανική φούγκα».

by Times Newsroom

Η «Αμερικανική φούγκα» («Fugue Américaine») περιγράφει τη ζωή του πιανίστα Βλαντίμιρ Χόροβιτς, όπως τη διηγούνται δύο αδέλφια που ταξιδεύουν στην Κούβα για να παρακολουθήσουν ένα από τα κονσέρτα του.

Από το 2017, όταν ο Μπρουνό Λε Μερ ανέλαβε υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, δημοσίευσε τέσσερα βιβλία.

Η Liberation μέτρησε μάλιστα ότι ο Λε Μερ έγραψε αυτά τα πέντε χρόνια περισσότερα και από τον στενό του φίλο, τον αμφιλεγόμενο συγγραφέα, Μισέλ Ουελμπέκ

Όσοι ξεφύλλισαν το μυθιστόρημα εντόπισαν στο κεφάλαιο 11 μια τολμηρή σκηνή σεξ όπου μια από τις ηρωίδες, αναφερόμενη στα οπίσθιά της, αναφωνούσε ότι «ποτέ δεν ήμουν τόσο ανοιχτή».

Γαλλία: Viral το απόσπασμα του βιβλίου του Μπρουνό Λε Μερ

Σύμφωνα με τον Guardian το εν λόγω απόσπασμα το διάβαζαν στο ραδιόφωνο και έγινε σύνθημα στις διαδηλώσεις. Μάλιστα κάποιος ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει γραμμή ψυχολογικής βοήθειας για όσους διαβάσουν τη σκηνή.

Πολιτικοί της αντιπολίτευσης αναρωτήθηκαν ποιος ο λόγος, μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα, ο υπουργός να ξοδεύει τον χρόνο του γράφοντας. Συνάδελφοί του Λε Μερ στην κυβέρνηση έσπευσαν πάντως να υπερασπιστούν το δικαίωμά του να εκφράζεται ελεύθερα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com