Γαλλία: Σοκαρισμένη η χώρα από την αυτοκτονία 13χρονου που δεχόταν εκφοβισμό στο σχολείο επειδή ήταν ομοφυλόφιλος

Η αυτοκτονία ενός 13χρονου αγοριού στη Γαλλία που δεχόταν μπούλινγκ στο σχολείο επειδή ήταν ομοφυλόφιλος έχει σοκάρει τη χώρα.

by Times Newsroom

Η αυτοκτονία ενός 13χρονου αγοριού στη Γαλλία που δεχόταν μπούλινγκ στο σχολείο επειδή ήταν ομοφυλόφιλος έχει σοκάρει τη χώρα.

Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για παρενόχληση ανηλίκου αφότου το αγόρι, ο Λουκάς, κρεμάστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα Βόσγια, μια περιοχή στην ανατολική Γαλλία.

Ο περιφερειακός εισαγγελέας Φρεντερίκ Ναόν δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ πως οι φίλοι του αγοριού είπαν στους ανακριτές ότι ο 13χρονος δεχόταν μπούλινγκ «από μαθητές στο σχολείο του για αρκετούς μήνες λόγω της ομοφυλοφιλίας του».

Την Παρασκευή, ο Ναόν τόνισε σε μια συνέντευξη Τύπου ότι στο ημερολόγιο του Λουκά υπήρχε καταχώρηση στην οποία «εξέφραζε την επιθυμία να αφαιρέσει τη ζωή του».

Ο Ναόν δήλωσε ότι η έρευνα θα καθόριζε αν υπήρξε «άμεση αιτιώδης σχέση» ανάμεσα στον σχολικό εκφοβισμό και την αυτοκτονία του Λουκά, και κάλεσε την αστυνομία να προχωρήσει «με προσοχή».

Η έρευνα θα έπρεπε επίσης να εξακριβώσει την έκταση του εκφοβισμού, για πόσο καιρό γινόταν και τι ακριβώς λεγόταν, καθώς και αν υπήρξε διαδικτυακή παρενόχληση, είπε ο εισαγγελέας.

Η οικογένεια δεν έχει υποβάλλει ακόμη μήνυση, αλλά το τι συνέβη στο σχολείο «Λουί Αρμάν» στην πόλη του Γκολμπέ έχει μεταφερθεί στο υπουργείο Εκπαίδευσης, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

«Σκέφτομαι όλους τους μαθητές σαν κι εκείνον που υφίστανται εκφοβισμό. Η απελπισία τους είναι η βάση της αποφασιστικότητάς μου να αποτρέψω κάθε μορφή εκφοβισμού», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Παπ Εντιαγέ.

Ο υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον, ο οποίος αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος ενώ υπηρετούσε ως υπουργός Ευρώπης το 2020, έγραψε στο Twitter: «Η ομοφοβία σκοτώνει. Θλίψη και συμπαράσταση στην οικογένεια του Λουκά».

«Αυτό είναι απαράδεκτο», τόνισε η υπουργός αρμόδια για την Ισότητα των Φύλων Ιζαμπέλ Ρομ. «Όλο το φως πρέπει να χυθεί σε αυτή την τραγωδία και στις ομοφοβικές περιστάσεις που την περιβάλλουν», πρόσθεσε.

Η Κατρίν Φέβρ, δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του αγοριού, δήλωσε στο AFP ότι πριν εξετάσει το ενδεχόμενο υποβολής μήνυσης η οικογένεια «ήθελε να θάψει τον γιο της εν ειρήνη».

Η κηδεία πρόκειται να γίνει στην πόλη Επινάλ το Σάββατο. Η φιλανθρωπική οργάνωση κατά των διακρίσεων Stop Homophobie δήλωσε ότι οι γονείς του Λουκά θα ζητήσουν από τους πενθούντες να φέρουν επιγραφές ΛΟΑΤΚΙ σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Η Φέβρ δήλωσε ότι θα διοργανωθεί πορεία στη μνήμη του Λουκά τις επόμενες εβδομάδες.

Η τοπική εκπαιδευτική αρχή δήλωσε ότι ο Λουκάς είχε γίνει στόχος «χλευασμού» στο σχολείο από το τέλος των διακοπών του Σεπτεμβρίου.

«Αυτό ελήφθη αμέσως σοβαρά υπόψη από τις ομάδες του σχολείου, οι οποίες επέδειξαν μεγάλη προσοχή σε καθημερινή βάση», ανέφερε.

Ο Ναόν επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για πρόσφατη έρευνα που ξεκίνησε στο σχολείο του Λούκας σχετικά με τους ισχυρισμούς περί παρενόχλησης

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή