Γάζα: Σε οριακό σημείο το νοσοκομείο Νάσερ στην Χαν Γιούνις – Καταρρέει το σύστημα

Αξιωματούχος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα λέει ότι το νοσοκομείο Νάσερ στη νότια Γάζα δέχεται πολλούς βαριά τραυματισμένους ασθενείς σχεδόν κάθε ώρα.

by Times Newsroom

Ο αριθμός των εκτοπισμένων ανθρώπων που φτάνουν στο νοσοκομείο Νάσερ συνεχίζει να αυξάνεται, με νέα καταφύγια να έχουν δημιουργηθεί στο χώρο στάθμευσης των εγκαταστάσεων και πολλούς ανθρώπους να κοιμούνται στο έδαφος στην ύπαιθρο. Πλέον προσπαθούν να βοηθήσουν όποιον μπορούν και όποιον έχει τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Το νοσοκομείο που βρίσκεται στη Χαν Γιουνίς, όπου ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα παρέχουν χειρουργική περίθαλψη σε ασθενείς με τραύματα και εγκαύματα, έχει δει μια συνεχή εισροή νέων ασθενών, ωθώντας τη χωρητικότητά του σε οριακό σημείο.

Ο συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

«Το νοσοκομείο δέχεται πολλαπλούς βαριά τραυματισμένους ασθενείς σχεδόν κάθε ώρα», δήλωσε ο Κρις Χουκ, ιατρικός συντονιστής των ΓΧΣ στην Χαν Γιούνις. «Με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο – δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χώρος – είναι πραγματικά μια τρομερή κατάσταση. Όλοι ανησυχούν ειλικρινά για το τι θα επακολουθήσει».

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερά του έπληξαν στόχους στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων «φρεατίων τούνελ, κέντρων διοίκησης και εγκαταστάσεων αποθήκευσης όπλων». Αναγνώρισε «εκτεταμένες αεροπορικές επιθέσεις στην περιοχή Χαν Γιουνίς».

«Σε μια στρατιωτική εκστρατεία που διαρκεί εβδομάδες, με μόνο μια σύντομη ανάπαυλα, η ταχύτητα και η κλίμακα των βομβαρδισμών συνεχίζουν να βυθίζουν τα βάθη της κτηνωδίας», δήλωσε ο Χουκ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη και σε άλλες βασικές υπηρεσίες έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη για τους κατοίκους στα νότια της Γάζας. Οι αυστηροί περιορισμοί μετακίνησης που έχουν επιβληθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις και οι συνεχιζόμενοι σφοδροί βομβαρδισμοί και βομβαρδισμοί εμποδίζουν τους ανθρώπους να αναζητήσουν επείγουσα και έγκαιρη ιατρική βοήθεια, ενώ παράλληλα εμποδίζουν την ικανότητα της ομάδας μας να ανταποκριθεί.

Επιστρέφοντας στο νοσοκομείο Νάσερ, ο αριθμός των εκτοπισμένων ανθρώπων έχει αυξηθεί αισθητά και πάλι από το περασμένο Σάββατο, με νέα καταφύγια να έχουν δημιουργηθεί σε κάθε γωνιά του χώρου στάθμευσης. Πολλοί άνθρωποι κοιμούνται στο πάτωμα δίπλα στην ιατρική εγκατάσταση.

«Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς επιλογές. Η μόνη λύση είναι η άμεση και διαρκής κατάπαυση του πυρός και η απεριόριστη παροχή βοήθειας στο σύνολο της Λωρίδας της Γάζας».

«Σε μια στρατιωτική εκστρατεία που διαρκεί εβδομάδες, με μόνο μια σύντομη ανάπαυλα, η ταχύτητα και η κλίμακα των βομβαρδισμών συνεχίζει να βυθίζει τα βάθη της κτηνωδίας», δήλωσε ο Χουκ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com