Γενικεύεται η αντίδραση στην Τουρκία για τον Ιμάμογλου – Τώρα ο εισαγγελέας τον απειλεί με μεγαλύτερη ποινή

Η απόφαση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με μεγάλες διαδηλώσεις στην Τουρκία αλλά και δηλώσεις καταδίκης από τη Δύση.

by Times Newsroom

«Λίγη» θεωρεί την ποινή φυλάκισης 2 ετών και 7 μηνών και 15 ημερών που επιβλήθηκε στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ο εισαγγελέας Φουρκάν Οκουντάν ο οποίος αναμένεται να ασκήσει έφεση στην καταδικαστική απόφαση.

Την συγκεκριμένη εξέλιξη ανακοίνωσε Μουράτ Ονγκούν, εκπρόσωπος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης (IBB) μέσω Twitter, όπως μεταδίδει η Cumhuriyet.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Πολιτικός αναβρασμός στην Τουρκία

Η απόφαση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με μεγάλες διαδηλώσεις στην Τουρκία αλλά και δηλώσεις καταδίκης από τη Δύση.

Υπό τους ήχους πατριωτικής μουσικής, το πλήθος κρατούσε τουρκικές σημαίες μπροστά από το κτίριο του δήμου της Κωνσταντινούπολης, στην πόλη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων. Ένα μεγάλο πανό με την εικόνα του ιδρυτή της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ κρεμάστηκε στο κτίριο, με τον ίδιο τον Ιμάμογλου να χαρακτηρίζει πολιτική απόφαση την καταδίκη του και να ξεκαθαρίζει πως δεν φοβάται.

«Δικαιώματα, νόμος, δικαιοσύνη… Θα έρθει η μέρα που το AKP θα κληθεί να λογοδοτήσει», φώναζε το πλήθος κατά την έναρξη της συγκέντρωσης, αναφερόμενο στο κυβερνών κόμμα του Ερντογάν ΑΚΡ.

«Η κυβέρνηση φοβάται και γι’ αυτό βγήκε μια τέτοια ετυμηγορία. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το έθνος», είπε η Φιλίζ Κουμπασάρ, 56 ετών, η οποία ταξίδεψε από την πόλη Ντούζτζε, περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά, για να συμμετάσχει στη διαδήλωση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com