Γερμανία-Πολωνία: Οι δύο χώρες επαναβεβαιώνουν τη στρατιωτική συνεργασία τους σε ένα σχέδιο κοινής δράσης

Η Γερμανία και η Πολωνία συμφώνησαν να συζητήσουν την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας τους για να αποτρέψουν τη ρωσική απειλή στην περιοχή, περιλαμβανομένων μιας ισχυρότερης παρουσίας του ΝΑΤΟ στο ανατολικό σκέλος και του συντονισμού της αρωγής προς την Ουκρανία, σε ένα σχέδιο κοινής δράσης που παρουσιάσθηκε σήμερα.

by Times Newsroom

«Θα επιδιώξουμε να διασφαλίσουμε διατλαντική πολιτική ενότητα και μια βέλτιστη στρατιωτική παρουσία των Βορειοαμερικανών συμμάχων στην Ευρώπη, περιλαμβανομένου του ανατολικού σκέλους», αναφέρεται στο σχέδιο, το οποίο είδε το Ρόιτερς.

Οι δύο χώρες αναφέρεουν επίσης ότι θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στο κυβερνητικό επίπεδο για να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, περιλαμβανομένης της επισκευής και συντήρησης των αρμάτων μάχης Leopard 2.

Η Πολωνία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία του Βερολίνου για μια ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ομπρέλα, την European Sky Shield Initiative, αναφέρεται στο σχέδιο.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς βρίσκεται σήμερα στη Βαρσοβία για να συναντηθεί με τον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ και να πάρει μέρος στις διακυβερνητικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στα υπουργικά συμβουλια των δύο χωρών, την πρώτη τέτοια συνάντηση από το 2018.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com