Γερμανία: Υπουργός ζήτησε συγγνώμη αλλά δεν παραιτήθηκε επειδή έκανε διακοπές μετά τις φονικές πλημμύρες του 2020

«Χρειαζόταν διακοπές η οικογένεια» είπε ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία

by Times Newsroom

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη εμφάνιση, η «πράσινη» υπουργός Οικογένειας ‘Αννε Σπίγκελ ζήτησε το βράδυ χθες, Κυριακή, συγγνώμη από τους πολίτες, επειδή το καλοκαίρι του 2020, όταν ακόμη ήταν υπουργός Περιβάλλοντος στη Ρηνανία – Παλατινάτο, έλειψε τέσσερις εβδομάδες σε διακοπές, μόλις δέκα ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Η Bild am Sonntag αποκάλυψε χθες ότι η κυρία Σπίγκελ μετέβη με την οικογένειά της στη νότια Γαλλία, όπου παρέμεινε επί τέσσερις εβδομάδες, ενώ διέκοψε τις διακοπές της μόνο για μία ημέρα, προκειμένου να βρεθεί για λίγες ώρες στο Μάιντς.

Η κυρία Σπίγκελ, φανερά φορτισμένη, επιχείρησε να δικαιολογηθεί για την «λανθασμένη», όπως είπε, εκ των υστέρων, επιλογή της. Όπως εξήγησε, βρισκόταν υπό πίεση, καθώς το 2019 ο σύζυγός της υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ τα τέσσερα μικρά παιδιά της είχαν υποφέρει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Φθάσαμε σε ένα σημείο, όπου η οικογένεια χρειαζόταν διακοπές και έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στις υποχρεώσεις μου ως υπουργού και σε αυτές ως συζύγου και μητέρας. Για αυτό το λάθος ζητώ συγγνώμη», δήλωσε η κυρία Σπίγκελ, επισημαίνοντας ότι και από τον τόπο των διακοπών της παρέμενε σε επικοινωνία με το υπουργείο της. Η εφημερίδα ωστόσο αποκάλυψε ότι αν και η υπουργός είχε αφήσει να εννοηθεί ότι συμμετείχε στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, στην πραγματικότητα είχε εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό της.

Στο τέλος της δημόσιας απολογίας της, η υπουργός στράφηκε προς τους συνεργάτες της και ρώτησε, εμφανώς αμήχανη: «Σκέφτομαι μήπως πρέπει να προσθέσω κάτι…Τώρα πρέπει κάπως να το κλείσω… Για αυτά τα λάθη ζητώ συγγνώμη», κατέληξε και αποχώρησε.

Σύμφωνα με την BILD, χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της ηγεσίας των Πρασίνων, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα, πολλά από τα στελέχη του κόμματος εισηγήθηκαν την παραίτηση της κυρίας Σπίγκελ, εκείνη ωστόσο αρνήθηκε και ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία. Την παραίτησή της είχε ζητήσει νωρίτερα ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς, ενώ ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Στέφαν Μάιερ ζήτησε η κυρία Σπίγκελ να ακολουθήσει το παράδειγμα της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Ούρσουλα Χάινεν-Έσερ (CDU), η οποία την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε, όταν αποκαλύφθηκε ότι το περασμένο καλοκαίρι γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της στη Μαγιόρκα, λίγες ημέρες μετά τις πλημμύρες του περασμένου Ιουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή