Γερμανία: Ζητεί από τη Γεωργία να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να στηρίξει την είσοδό της στην ΕΕ

Το μήνυμα του Όλαφ Σολτς στον πρωθυπουργό της χώρας, Ηρακλή Γκαριμπασβίλι

by Times Newsroom

Ο Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ηρακλή Γκαριμπασβίλι, ότι η Γερμανία θα στηρίξει την προσπάθεια της χώρας του να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας τον να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Χέμπεστραϊτ, οι συγκεκριμένες προσπάθειες πρέπει να γίνουν «άμεσα και με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα» για να εκπληρωθούν οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Ιούνιο του 2022, η ΕΕ παραχώρησε στην Ουκρανία και στη μικρή γειτονική της Μολδαβία καθεστώς χωρών υποψηφίων προς ένταξη, αλλά αποφάσισε η χορήγηση αυτού του καθεστώτος στη Γεωργία να συναρτηθεί με κάποιες προϋποθέσεις.

Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται η καταπολέμηση της πολιτικής πόλωσης, η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, η ίδρυση ανεξάρτητης αρχής κατά της διαφθοράς και η προώθηση της ελευθεροτυπίας.

Ακόμη, οι Βρυξέλλες αξίωσαν να υπάρξει «απολιγαρχοποίηση» — με τον νεολογισμό αυτό απαίτησε να καταβληθεί συστηματική προσπάθεια για να μειωθεί η επιρροή των λεγόμενων ολιγαρχών στην οικονομική και πολιτική ζωή της Γεωργίας.

Τον Οκτώβριο η Κομισιόν θα δημοσιοποιήσει έκθεση που θα αποτελέσει θεμέλιο για τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων όσον αφορά την σύσφιγξη των σχέσεων και την προοπτική εισδοχής της χώρας στην ΕΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com