Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

by Times Newsroom

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (2-7/4) και στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας “Foodprint”, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 (ώρες 11:00-14:00), εργαστήρι χειροτεχνίας, για παιδιά, ηλικίας 8 έως 15 ετών, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Αξιοποιώντας κομμάτια από παλιά υφάσματα και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά και με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου Βούλας Καλλιώδη, οι μικροί φίλοι θα κατασκευάσουν χειροποίητα διακοσμητικά φρούτα και λαχανικά αντλώντας έμπνευση από τη θεματική της έκθεσης φωτογραφίας, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις περιβαλλοντικές συνέπειες της σύγχρονης διατροφής και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2024, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Little fingers, expert hands”.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315, (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com