Γιούροβα προς τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας: «Αντισταθείτε στη ρωσική παραπληροφόρηση»

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βιέρα Γιούροβα κάλεσε σήμερα την Google της Alphabet, τη Microsoft, τη Meta Platforms και το TikTok να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν αυτό που αποκάλεσε «αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ όπλο μαζικής χειραγώγησης» της Ρωσίας ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που πρόκειται να λάβουν χώρα στην Ευρώπη.

by Times Newsroom

Οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες για την παραπληροφόρηση που σχετίζεται με τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου στη Σλοβακία και τον ερχόμενο μήνα στην Πολωνία, καθώς και με τις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη χρονιά.

«Το ρωσικό κράτος έχει εμπλακεί στον πόλεμο των ιδεών για να ρυπάνει το χώρο της ενημέρωσής μας με μισές αλήθειες και ψέματα ώστε να δημιουργήσει μια ψευδή εικόνα ότι η δημοκρατία δεν είναι καλύτερη από τον αυταρχισμό», δήλωσε η επίτροπος σε συνέντευξη Τύπου.

«Σήμερα αυτό είναι ένα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ όπλο μαζικής χειραγώγησης», επισήμανε.

«Οι ‘πολύ μεγάλες πλατφόρμες’ πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό τον κίδνυνο. Ιδιαίτερα καθώς πρέπει να περιμένουμε ότι το Κρεμλίνο και άλλοι θα αναλάβουν δράση πριν από εκλογές».

Η Γιούροβα απηύθυνε προειδοποίηση προς την X (πρώην Twitter), η οποία αποχώρησε το Μάιο από τον εθελοντικό κώδικα καλής πρακτικής της ΕΕ, όμως βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) εξακολουθεί να αποτελεί μια «πολύ μεγάλη ηλεκτρονική πλατφόρμα» και να υπόκειται σε αυστηρότερους κανονισμούς αναφορικά με το περιεχόμενό της.

«Ο κ. (Ίλον) Μασκ γνωρίζει πως δεν έχει ξεφύγει επειδή αποχώρησε από τον κώδικα πρακτικής διότι τώρα έχουμε θέσει σε πλήρη ισχύ το Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες. Έτσι το μήνυμά μου για το Twitter είναι πως πρέπει να συμμορφωθείτε με το νόμο και θα παρακολουθούμε τι κάνετε», δήλωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com