Γυναίκα από την Αϊόβα ισχυριζόταν ψευδώς ότι ήταν καρκινοπαθής – Έβγαλε 38.000 δολάρια, αλλά ανακάλυψαν την απάτη

«Τα σοβαρά εγκλήματα πρέπει να έχουν σοβαρές συνέπειες»

by Times Newsroom

Η Madison Russo συνελήφθη τον Ιανουάριο και κατηγορήθηκε για κλοπή μέσω εξαπάτησης, επειδή ισχυρίστηκε ψευδώς ότι είχε καρκίνο στο πάγκρεας προκειμένου και κέρδισε σχεδόν 38.000 δολάρια από ανυποψίαστους ανθρώπους που ήθελαν να την βοηθήσουν, μέσω δωρεών στο GoFundMe. Τώρα, θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση.

Την Παρασκευή, ο Μάντισον Ρούσο καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση με αναστολή, σύμφωνα με το Associated Press. Ενώ η Russo δεν θα εκτίσει τελικά ποινή φυλάκισης, ο δικαστής John Telleen την διέταξε να πληρώσει 39.000 δολάρια ως αποζημίωση και πρόστιμο 1.370 δολάρια. Η ποινή της περιλαμβάνει επίσης 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Εάν συμπληρώσει επιτυχώς τρία χρόνια δοκιμασίας, θα αφεθεί ελεύθερη. Ωστόσο, ο δικαστής John Telleen απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης που θα διέγραφε την καταδίκη από το αρχείο της μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής περιόδου της. Είπε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ρούσο είχε εμπλακεί σε ένα «εγκληματικό σχέδιο» και ότι «τα σοβαρά εγκλήματα πρέπει να έχουν σοβαρές συνέπειες», σύμφωνα με το AP. «Μέσω αυτού του σχεδίου, εξαπατήσατε τους φίλους σας, την οικογένειά σας, την κοινότητά σας, άλλα θύματα καρκίνου, φιλανθρωπικές οργανώσεις και αγνώστους που παρακινήθηκαν από την υποτιθέμενη τραγική ιστορία σας να δωρίσουν για να σας βοηθήσουν», είπε ο Telleen.

«Για ποιο λόγο το έκανε»

Η Russo είπε στο δικαστήριο ότι κατασκεύασε την ιστορία της επειδή ήλπιζε ότι η ψεύτικη μάχη με τον καρκίνο θα ανάγκαζε την οικογένειά της να επικεντρωθεί σε αυτήν. «Πολλοί άνθρωποι έκαναν εικασίες για το γιατί το έκανα αυτό και πώς κάποιος που έμοιαζε να τα είχε όλα θα μπορούσε να έχει τέτοιο χάος», είπε. «Δεν το έκανα για χρήματα ή απληστία. Δεν το έκανα για προσοχή. Το έκανα αυτό ως μια προσπάθεια να ξαναβρώ την οικογένειά μου».

«Πώς την τσάκωσαν»

Τον Οκτώβριο του 2022, η Ρούσο, 19χρονη τότε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου St. Ambrose, ισχυρίστηκε σε αναρτήσεις στα social media πως είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παγκρέατος. Μίλησε επίσης για την υποτιθέμενη διάγνωσή της στην εφημερίδα North Scott Press. «Αισθάνομαι σαν να έχω κλονιστεί μέχρι την ψυχή μου και αυτή τη στιγμή όλα είναι κάπως αβέβαια» είχε δηλώσει τότε στην εφημερίδα. «Θέλω απλώς να ξέρω το σχέδιό μου και αυτή τη στιγμή δεν ξέρω ποιο είναι αυτό».

Η απάτη της αποκαλύφθηκε όταν οι ιατροί εντόπισαν ασυμφωνίες στην ιστορία της στο διαδίκτυο. Η αστυνομία κάλεσε τα ιατρικά της αρχεία και διαπίστωσε ότι δεν είχε ποτέ διαγνωστεί με καρκίνο σε καμία ιατρική μονάδα στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com