Η… αλεπού στο παζάρι…!

Στις 7 Δεκεμβρίου, την προσεχή Πέμπτη,μας επισκέπτεται ο γείτονας εξ Ανατολών!

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ

Ο “θυμωμένος”, ο “αδικημένος” από τα… “στενά” όρια των 750.000 τ. χλμ της νέας πατρίδας του, λάφυρο κατάκτησης προ οκτώ αιώνων των θρησκευτικά μόνο συγγενών προγόνω του εισβολέων Οθωμανών, μιας και ο ίδιος καταγόμενος από την Ποταμιά  της Ριζούντας του Πόντου συγγενεύει περισσότερα εθνικά μαζί μας …

“Σουλτάνος” πλέον  μιας τρισχιλιετούς κοιτίδας του Ελληνισμού και ηγέτης εκατό εκατομμυρίων, μιας πανσπερμίας εθνοτήτων που δεν υποκύπτει στο δόγμα του παντουρκισμού,” ένας έθνος μια γλώσσα, μια θρησκεία” αλλά  συγκρατείται ενωμένο με τις κάνες των όπλων και το κοφτερό μαχαίρι του Προφήτη, μας επισκέπτεται γιατί “ενοχλείται” και …”απειλείται ” που δεν μπορεί να απλώσει τα πόδια του στο Αιγαίο όπως δύο αιώνες πριν!

Απειλείται από τα δέκα εκατομμύρια αλλοθρήσκων και   πιστών της τριφυλλής καλοπέρασης και τέκνων της αδάμαστης οκνηρίας…

Και δεν είναι μόνο το αίσθημα του φόβου αυτό καθεαυτό που του προξενεί  μια δύσπεπτη δυσθυμία και μια βαρειά δυσφορία !

Αισθάνεται γίγαντας με πόδια νάνου!

Εφυέστατος και ικανότατος, αντιλαμβάνεται ότι το επίτευγμα των Ελλήνων που μετά από τέσσερις αιώνες σκλαβιάς, είχαν μετατρέψει το Αιγαίο σε λίμνη, θέτοντας πόδι στην Σμύρνη την Ανατολική Θράκη και την Πόλη, είναι μια ορθή στρατηγική επιλογή για να είσαι “μεγάλος” σε αυτό το σταυροδρόμι της υφηλίου.

Παρά την ανάκτηση τμημάτων αυτού του ονείρου με την συνθήκη της Λωζάνης, είδε να περιορίζονται τα όνειρά και των δύο από το Διεθνές Διευθυντήριο!

Δεν θέλουν κανένα “μεγάλο” στην περιοχή!

Απώλεσε το δικαίωμα ανάμειξης στο Ιράκ , στη Συρία, Ιορδανία, στην Κύπρο κλπ και αναγνώρισε τα θαλάσσια και στεριανά  όρια της Ελλάδος που σε δυόμιση δεκαετίες είδε να μεγαλώνουν από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων και του Καστελόριζου στον εθνικό κορμό περνώντας από την ιταλική στην ελληνική κυριαρχία με την συνθήκη των Παρισίων#(1947)!

Βέβαια με την ανατολίτικη “πονηριά και “μπαμπεσιά” και υπό την ανοχή των μεγάλων και την δική μας αδυναμία, δεν εφάρμοσε ποτέ την συμφωνημένη αυτοδιοίκηση στην Ίμβρο και Τένεδο, εισέβαλε και ενσωμάτωσε στην υπό Συριακό έλεγχο ζώνη της Αλεξανδρέττας και έβαλε πόδι στην Κύπρο!

Υπομονετικά και αξιοποιώντας στο έπακρο γεωπολιτικές αστάθειες έβαλε πόδι στο σπαρασσόμενο και “ξεδοντιασμένο” Ιράκ και στις ομοιοπαθούσες Συρία και Λιβύη !

Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη… λέει μια παροιμία.

Οι αντοχές του Ελληνισμού δοκιμάζονται με συνεχείς προσπάθειες και προκλήσεις στην νεκρή ζώνη της Κύπρου, στην περίκλειστη Αμμόχωστο, με επιλεκτικές ροές προσφύγων στο Αιγαίο, στον Έβρο , στην ΑΟΖ Ελλάδας Κύπρου, έξω από την Κρήτη, στην Αλβανία, στο Κόσοβο, στα Σκόπια…

Μας “ζυγίζουν” κάθε φορά, μας “μετρούν” συνεχώς και αδιαλείπτως, μας φοβίζουν με έναν υβριδικό πόλεμο διάρκειας …

Ο “αναθεωρητισμός”  της Τουρκίας είναι δηλωμένος, φανερά απροκάλυπτος σε όλους, εχθρούς και φίλους!

Αισθάνεται δυνατή (;), βλέπει ευκαιρίες εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας στην Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία;

Τρέχει να προλάβει;

Η τουρκική εξωτερική πολιτική έχει στρατηγικό  βάθος.

Γνωρίζει τι θέλει, έχει σχέδιο, ανθρώπους και πληρώνει καλά εκεί που πρέπει για να εισπράξει αυτά που επιλέγει…

Γνωρίζει τι κινεί τον κόσμο της ανάγκης…

Το όχημα  “Μavi Vatan”, ο εστιν μεθερμηνευόμενο, ” Γαλάζια Πατρίδα”απέκτησε και συρόμενα βαγόνια ” τις ” πατρίδες της καρδιάς “! Νεότερες διεκδικήσεις σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική στις οποίες πλην των άλλων περιλαμβάνονται η Ελληνική Θράκη και η συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη!

Η Θεσσαλονίκη ως δήθεν γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ!

Ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας και σφαγέας των Ελλήνων της Ανατολής,του Πόντου και της Μ.Ασίας γεννήθηκε σε χωριό του Λαγκαδά αλλά η η Τουρκική διπλωματία κατάφερε με την ανοχή και βοήθεια των ελληνικών αρχών να αποκτήσει την  δήθεν  κατοικία του Κεμάλ δια  βιαίας απαλλοτρίωσης ιδιοκτησιών Ελλήνων άνευ αποζημίωσης … μετατρέποντας τον σε …Σαλονικιό!

Τοποθέτησε “ιδίοις χερσίν” την καρδιά των επουδενί μετατρεπομενων σε φίλους και συμμάχους ως βραδυφλεγη βόμβα στο εθνικά πιο ευαίσθητο σημείο !

Τι άλλαξε από το ” Μητσοτάκης γιόκ” του τότε στο τώρα της πολυπληθούς κωστουδίας εννέα υπουργών και τριακοσίων “εμπόρων” χωρίς…καμήλες;

Κλάδος ελαίας;

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες !Τουναντίον!

Ας επιφυλασσόμαστε  διπλά!

Η οκτάωρη κάθοδος εις Αθήνας μοιάζει πολύ με απόβαση επίδειξης δύναμης και επιβολής…

Ο σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν έρχεται σαν πορθητής!

Ουδεμία παράλογη απαίτηση από το παραφουσκωμενο πακέτο ιταμών διεκδικήσεων δεν έβγαλε ούτε τις οφθαλμοφανώς προερχόμενες από τα ενδότερα του φρενοκομείου!

Έρχεται μπας και φοβισμένοι τσιμπήσουμε το δόλωμα …

Στην πραγματικότητα ο “βασιλιάς είναι γυμνός”!

Η βουλιμία, ο μεγαλοϊδεατικός αναθεωρητισμός και η βιασύνη τον οδηγούν σε μεγάλα λάθη !

Τα προβλήματα με Σουηδία ,ΗΠΑ, Ευρώπη, Συρία, Αίγυπτο, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , Ιράκ, Κίνα (λόγω Ιαγούρων) και οι ευκαιριακές λυκοφιλίες με την Ρωσία του Πούτιν, την Χαμάς και η συγκεκαλυμμένη με τον ΙSIS είναι πολλά και δύσκολα….

Τώρα τα παραλληλίζουν με ” Γόρδιο δεσμό” που αν δεν μπορεί να τον λύσει ο Φιντανης τότε θα μπορούσε ως άλλος Αλέξανδρος να το πράξει μόνο ενας!

Με το ξίφος!

Ο εκτουρκισμός της ιστορίας δεν θα σταματήσει ούτε στην μυθολογία των Ελλήνων!

Η Τουρκική διπλωματία κατάφερε να παγιδευτεί και ψάχνει διέξοδο αγοράζοντας χρόνο και καλό… πρόσωπο!

Αν κερδίσει και καμμιά ” καζανιά” από τους αφελείς “Γκιαούρηδες” αυτή την στιγμή θα είναι μεγάλη επιτυχία!

Καζάν -Καζάν, βήμα -βήμα αν μας βάλει σε διμερές τραπέζι θα μας… ξεκοκκαλήσει!

Έχει σπείρει δολώματα στην Μεσόγειο   τύπου “Τουρκο-Λυβικού μνημονίου”, γεωτρύπανα , αεροπλανοφόρα  …κοκκινοπόδαρα δίχως αεροπλάνα και κάνει τον νταή…

Η Ελλάδα δεν έχει καμία απολύτως υποχρέωση να ξεπλύνει τα αμαρτήματα του Ταγίπ Ερντογάν και να τον παραδώσει λευκή Περιστέρα στην διεθνή σκηνή!

Ούτε στο όνομα μιας ανύπαρκτης φιλίας ,συμμαχίας και καλής γειτονίας…

Πώς να εμπιστευτείς τον παράνομο  εισβολέα και κατακτητή του 40% της Κύπρου επί μισό αιώνα που αφού φόνευσε, δήωσε και λεηλάτησε την βόρεια Κύπρο, εκτόπισε 200.000 Ελληνοκύπριους  από τις πατρογονικές εστίες χιλιάδων χρόνων, έφερε άλλους τόσους αποίκους από τα βάθη  της Ανατολίας , αλλοίωσε τον χαρακτήρα και την εθνική σύνθεση του Κυπριακού λαού και τώρα διεκδικεί  ανερυθρίαστα ελληνικά νησιά και θάλασσες γιατί δήθεν “μεγάλωσε” και δεν “χωράει” ;

Με το ίδιο σκεπτικό Κίνα και Ινδία έπρεπε να “καταπιούν” τον μισό πλανήτη!

Η Ελλάδα πέρα από την δεκάωρη αναστάτωση πέντε εκατομμυρίων πολιτών οφείλει να μην βάλει νεράκι στο κρασί κερδίζοντας χρόνο για να… πεθάνει!

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή εδάφους ,αέρα και θάλασσας που μας ανήκει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις και είμαστε αποφασισμένοι: όποιος τολμήσει να μας βλάψει θα πληρώσει υψηλό τίμημα πολλαπλάσιο του υποτιθέμενου κέρδους !

Το μοναδικό θέμα και υπαρκτό πράγματι, αυτό της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν συμφέρει στην Τουρκία να επιλυθεί μέσω του Διεθνούς δικαίου….

Επιθυμώ της είναι να επιλυθεί μέσω του δικαίου της ισχύος !

Επενδύοντας στην ισχύ, στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική με την απαιτούμενη εθνική συνεννόηση, κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις τους εθνους απανταχού της οικουμένης μπορούμε να ανασχέσουμε τον τουρκικό επεκτατισμό !

Ο αναθεωρητισμός είναι επικίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη και όχι μόνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη!

Πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα του πριν είναι αργά!

Οι προκλήσεις του παρελθόντος μέσα στο Μαξίμου , στην καρδιά της Αθήνας, αν δεν αποφευχθούν πρέπει να απαντηθούν …Λακεδαιμόνια !

Μολών λαβέ!

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com