Η Γαλλία ενισχύει την Ουκρανία με τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς

Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι δύο πρόεδροι, ο Μακρόν και ο Ζελένσκι ζήτησαν επίσης νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

by Times Newsroom

Το Παρίσι ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, την παροχή δεκάδων τεθωρακισμένων οχημάτων και ελαφρών αρμάτων μάχης στον ουκρανικό στρατό, καθώς και εκπαίδευση στρατιωτών για τη χρήση τους, μετά από δείπνο μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ουκρανού ομόλογου του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι δύο πρόεδροι, ο Μακρόν και ο Ζελένσκι ζήτησαν επίσης νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

«Τις επόμενες εβδομάδες, η Γαλλία θα εκπαιδεύσει πολλά ουκρανικά τάγματα και θα τα εξοπλίσει με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα AMX-10RC και ελαφρά άρματα μάχης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πρόσθεσε ότι το Παρίσι «εστιάζει επίσης τις προσπάθειές του στην υποστήριξη των δυνατοτήτων αεράμυνας της Ουκρανίας».

Τόνισε ότι « Η Ουκρανία και η Γαλλία συμφωνούν στην ανάγκη να αυξηθεί η συλλογική πίεση στη Ρωσία επιβάλλοντας περισσότερες κυρώσεις σε αυτήν για να αποδυναμώσει την ικανότητά της να συνεχίσει τον επιθετικό και παράνομο πόλεμο».

«Με κάθε επίσκεψη στο Παρίσι, οι αμυντικές και επιθετικές δυνατότητες της Ουκρανίας επεκτείνονται», είπε ο Ζελένσκι σε ένα tweet καθώς κατευθυνόταν προς την αεροπορική βάση Villacoublay στο νοτιοδυτικό Παρίσι.

Και συνέχισε: «Οι σχέσεις με την Ευρώπη δυναμώνουν και η πίεση στη Ρωσία αυξάνεται».

France24

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή