Η γάτα με το ποντίκι…

Αυτή τη στιγμή οι φανατικοί της Χαμάς είναι σαν "ποντικοί στην φάκα "... Μαζί τους έχουν για ασπίδα χιλιάδες αθώους μπας και χορτάσει η "γάτα" που έχει μεταμορφωθεί σε διψασμένη τίγρη!  Κατάφεραν το ...ακατόρθωτο! Να βγάλουν όλο το Ισραήλ στην Μεσόγειο....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ

Ο μικρός Δαβίδ στη Βίβλο κατάφερε να νικήσει με δόλο τον παλαιστίνιο γίγαντα Γολιάθ. Η περιφρονημένη  σφενδόνη του θαρραλέου και μικρόσωμου Δαβίδ βρήκε στόχο στο μέτωπο του ανίκητου εχθρού…

Οι διαμάχες των παιδιών του Γιαχβέ και των Φιλισταίων- Παλαιστινίων περιγράφονται στη Βίβλο και συνεχίζονται μέχρι σήμερα με αμείωτη ένταση! Ούτε ο Δαβίδ ούτε η Δαλιδά που κατήγαγαν αντίστοιχα τους Γολιάθ και Σαμψών ουτε οι απόγονοί τους δεν έσβησαν μια προαιώνια έχθρα!

Η ειρήνη είναι κάτι ασυνήθιστο σε αυτή την πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής .

Ο “μικρός” Δαβίδ γιγαντώθηκε… Έπαψε να είναι περιπλανώμενος  βοσκός και πτωχός παρίας των ορέων. Έχει πατρίδα με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ στην ιερή γη Χαναάν. Είναι τεχνολογικά και στρατιωτικά αναπτυγμένος και συγκαταλέγεται μέσα στην κορυφαία δεκάδα του πλανήτη !

Έχει απέναντι πολυπληθείς κουρελήδες, στοιβαγμένους σε άθλιες πόλεις χωρίς πατρίδα, που προσπαθούν να επιβιώσουν εξαρτώμενοι από πλούσια θρησκευτικά παγγάρια βουτηγμένα στον “μαύρο χρυσό” του φανατισμού ,της διχόνοιας και του μίσους και όχι υψηλώσουμους θωρακισμένους με σίδερερένιες περικεφαλαίες και χάλκινους θώρακες και μακριά ακόντια με φονικές αιχμές Φιλισταίους…

Η απλοποιημένη πολωμένη διένεξη μπορεί να εδράζεται χονδροειδώς σε θρησκευτικό υπόβαθρο αλλά είναι τόσο πολύπλοκη και πολυπλόκαμη… Αν και είναι σε μια θερμή περιοχή προσομοιάζει με παγόβουνο του οποίου βλέπουμε μόνο την κορυφή!

Δεν είναι καθόλου περίεργο που με πρόσχημα την θρησκεία και τον Θεό του καθενός διαπράχθηκαν τα χειρότερα εγκλήματα στην ανθρώπινη ιστορία… Η βάση όλων των διενέξεων είναι οικονομική!

Η επεκτατική ζωογόνος ιδιότητα ανάπτυξης του κεφαλαίου και η εξ αυτής απορρέουσα οικονομική και πολιτική ισχύς, είναι η γενεσιουργός αιτία των κάθε είδους συμφερόντων που επιζητούν την νομή και κατοχή τους….

Σε ένα κόσμο διευρυνόμενης  ανισότητας όπου επικρατεί το δίκιο της ισχύος, σε ένα κόσμο όπου η οικονομία υπερισχύει της πολιτικής δεν μας ξενίζουν οι ακατανόητες συρράξεις επενδεδυμένες και με θρησκευτικό περιτύλιγμα που φυτρώνουν σαν μανιτάρια στις γωνιές του πλανήτη….

Όταν οι ισχυροί στοχεύουν το περιστέρι της ειρήνης και ο κλάδος ελαίας δεν φτάνει ποτέ στους παραλήπτες οι λαοί θα σφαγιάζονται για “ψύλλοι πήδημα”, παρωχημένες ιδέες ,αδειανά πουκάμισα για να γίνουν οι ισχυροί ισχυρότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι…

Η γη του Θεού γίνεται γη τού πυρός κι ας έβαλαν “φτερά” στα πόδια τους οι δήθεν ειρηνοποιοί… Θέλουν όλα να γίνουν με …τάξη! Ακόμα και η …σφαγή! Ουδόλως ενδιαφέρονται να την αποτρέψουν! “Θύματα” και θύτες” σε εναλλασσόμενους ρόλους θα πληρώσουν κατά το επιθυμητό την επικράτηση του θυμοειδούς και όχι της λογικής σε χρυσοφόρο αίμα …

Το τίμημα θα είναι δυσανάλογο σε σχέση με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα… Το κόστος θα είναι βαρύτερο του οφέλους… Το μεν κράτος Ισραήλ θα βρεθεί με νέα εδάφη αφού καταστρέφει την Χαμάς… Η Γάζα από λωρίδα και κοιτίδα δύο εκατομμύρίων Παλαιστινίων  μετά τα βουνά καπνιζόντων ερειπίων, θανάτου και πόνου θα γίνει κουκίδα στον χάρτη…

Το νέο μίσος θα φυτρώνει σαν τις κεφαλές τις Λερναίας Ύδρας  όπου θα διασκορπίζονται θρηνωδούντες  πρόσφυγες νέα πηγή εκμετάλλευσης του κεφαλαίου και των “γερακιών” του κάθε φανατισμού….

Αυτή τη στιγμή οι φανατικοί της Χαμάς είναι σαν “ποντικοί στην φάκα “… Μαζί τους έχουν για ασπίδα χιλιάδες αθώους μπας και χορτάσει η “γάτα” που έχει μεταμορφωθεί σε διψασμένη τίγρη!  Κατάφεραν το …ακατόρθωτο! Να βγάλουν όλο το Ισραήλ στην Μεσόγειο….

Την. ενοχλητική Λωρίδα της Γάζας, το χρόνιο αγκάθι του Παλαιστινιακού, να την παραδώσουν με τα ίδια τους τα χέρια σε αυτό το μακροχρόνιο φθοροποιό παιχνίδι αναμονής της γάτας καί του ποντικιού..

Υστερόγραφο:.

Οι παράπλευρες απώλειες:

Προς θλίψη της Ουκρανίας και της παραλυμένης Δύσης ο Πούτιν μέσω της Τεχεράνης κατάφερε να ανοίξει νέο μέτωπο στην συνήθη και κομβικά ασταθή περιοχή , τη Μέση Ανατολή!

Η εξασθένηση της Δυτικής συμμαχίας και ο εξαναγκασμός της να τρέχει σε δυο μέτωπα δίνοντας σαφή προτεραιότητα ορθώς στο Ισραήλ, διευκολύνει τα σχέδια της Ρωσίας και της Κίνας στον υπόγειο παγκοσμιοποιημένο πόλεμο ελέγχου των ενεργειακών και εμπορικών οδών και κατ’ επέκταση ολοκλήρου του πλανήτη!

Η Ελλάδα ως ενεργειακός και εμπορικός κόμβος της Ασίας προς την Ευρώπη και την Δύση θα δει τα σχέδια του East Med να καθυστερούν έως ότου τα καταφέρει το Ισραήλ να” ξεμπερδεψει ” με τους γείτονες και μακρινούς επιβουλείς…

Θα στερηθεί άμεσα το συνάλλαγμα των πλουσίων Ισραηλινών τουριστών και θα προσπαθήσει να αποφύγει τις…αδέσποτες από έναν πόλεμο στην περιοχή όπου καραδοκεί ο αρπακτικος νεο-οθωμανισμόε!

Αυτή η κινητικότητα και η αστάθεια  μπορεί να περικλείει πολλούς κινδύνους αλλά κυνικά μπορεί να κρύβει πολλές ευκαιρίες!

Έχουμε δεξιούς καπετάνιους …

Θα αποδειχτούν επιδέξιοι και εθνικά επωφελείς ή θα παραμείνουν αδέξιοι και επιβλαβείς;

Ιδωμεν!

Δ.Ψ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com