«Η Ιστορία ενός Αιχμαλώτου ή πώς πέρασα τα σύνορα»

Η θεατρική διασκευή βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στρατή Δούκα και ενσωματώνει συμμετοχικές δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα

by Times Newsroom

Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Ιστορία ενός Αιχμαλώτου ή πως πέρασα τα σύνορα», παρουσιάζει την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Αυγούστου η ομάδα Hippo Theatre Group στο Ζιντζιρλί Τζαμί Σερρών.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές: «Η θεατρική διασκευή βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στρατή Δούκα και ενσωματώνει συμμετοχικές δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Η υπόθεση του πρωτότυπου κειμένου αφορά στις περιπέτειες ενός Έλληνα που συνελήφθη από τους Τούρκους κατά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922. Η απόδραση και ο αγώνας του για επιβίωση μέχρι τη διάσωσή του. Το μυθιστόρημα είναι αφιερωμένο “στα κοινά μαρτύρια των λαών” και έχει διεθνιστικό χαρακτήρα.

Μέσα από αυτό το πρίσμα, στην παράσταση εισχωρούν τα διαδραστικά σημεία, τα οποία με όχημα το Εκπαιδευτικό Δράμα αποσκοπούν στην περαιτέρω διερεύνηση του θεματικού πυρήνα του.

Σκοπός της παράστασης είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της ευαισθητοποίησης των παιδιών σε ανάλογα ζητήματα.

Το κείμενο του Δούκα αξιοποιείται ως καμβάς για τη δημιουργία μιας ιστορίας, η οποία «χτίζεται» σιγά σιγά με τη συνδρομή των παιδιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

«Η Ιστορία ενός Αιχμαλώτου ή πώς πέρασα τα σύνορα»

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή