Η Ιταλία λέει «όχι» στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και βάζει «μπλόκο» στο πλοίο Geo Barents που μεταφέρει μετανάστες

«Το υπουργείο Εσωτερικών απέρριψε το αίτημά μας» λέει η μη κυβερνητική οργάνωση

by Times Newsroom

«Όχι» στο αίτημα πλοίου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) Geo Barents να του υποδειχθεί κοντινότερο ασφαλές λιμάνι για τους 73 μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο είπε η ιταλική κυβέρνηση την Κυριακή (8/1) όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση χθες Κυριακή (8/1).

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Η διένεξη εγγράφεται στο πλαίσιο της ευρύτερης διελκυστίνδας της κυβέρνησης συμμαχίας άκρας δεξιάς-δεξιάς στην Ιταλία και των ΜΚΟ για το πού και υπό ποιους όρους πρέπει να αποβιβάζονται οι μετανάστες οι οποίοι διασώζονται από τα πλοία τους στην κεντρική Μεσόγειο.

Το Σάββατο (7/1) το Geo Barents, το πλοίο των MSF, έλαβε την άδεια από τη Ρώμη να ελλιμενιστεί στην Αγκόνα, στην κεντρική Ιταλία, στις ανατολικές ακτές της χώρας, σε μεγάλη απόσταση από τη Σικελία, όπου τα τελευταία χρόνια τα σκάφη μη κυβερνητικών οργανώσεων αποβιβάζουν συνήθως τους διασωθέντες.

«Το υπουργείο Εσωτερικών (της Ιταλίας) απέρριψε το αίτημά μας να μας υποδειχθεί πλησιέστερο ασφαλές λιμάνι για την αποβίβαση των 73 επιζησάντων πάνω στο Geo Barents. Το σκάφος κατευθύνεται προς βορρά», συνόψισε χθες ο Χουάν Ματίας Χιλ, ο επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αφού διέσωσε μετανάστες που επέβαιναν σε λαστιχένια βάρκα στα ανοικτά της Λιβύης, το πλήρωμα του Geo Barents ζήτησε από τις ιταλικές αρχές να της δώσουν άδεια να ελλιμενιστεί σε κοντινότερο λιμάνι διότι θα χρειαστούν τρεις ημέρες για να φθάσει στην Αγκόνα, καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com