Η μερική έκλειψη του Ηλίου…

...με το φακό της Κατερίνας Κρανιώτη

by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΑΝΙΩΤΗ
  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΑΝΙΩΤΗ

Εντυπωσιακό ήταν το φαινόμενο της μερικής έκλειψης του Ηλίου που συνέβη την Τρίτη στις 25 Οκτωβρίου του 2022 όπου και ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι. Έγινε ορατή σε όλο το βόρειο ημισφαίριο της γης, τη βόρεια Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και φυσικά και στη χώρα μας την Ελλάδα !

Στην κεντρική Ελλάδα και στην Αθήνα η διάρκεια της έκλειψης ήταν περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά. Άρχισε στις 12:36 μ.μ., η μέγιστη κάλυψη του ηλιακού δίσκου (σχεδόν 38%) και συνέβη στις 13:43 και το φαινόμενο ολοκληρώθηκε στις 14:51. Μερική έκλειψη συμβαίνει όταν η Σελήνη παρεμβάλλεται μεταξύ Γης και Ήλιου, καλύπτοντας ένα μόνο μέρος του άστρου μας.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η έκλειψη δεν μπορεί να παρατηρηθεί με ασφάλεια άμεσα με γυμνά μάτια (υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης), αλλά μέσα από κιάλια ή τηλεσκόπιο με ειδικό ηλιακό φίλτρο. Η επόμενη ηλιακή έκλειψη σύμφωνα με τους επιστήμονες που θα είναι ορατή από την Ελλάδα θα είναι το 2027

The following two tabs change content below.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΑΝΙΩΤΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αστακό Αιτ/νίας, όπου και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο, σπούδασε Φωτογραφία στην Αθήνα κι ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια ως φωτογράφος γάμου, μόδας, διαφημιστικής, καλλιτεχνικής, εκδηλώσεων, κ.ά… Στόχος της κάθε φορά μέσα από το φακό της είναι να συλλαμβάνει αυθόρμητες στιγμές γεμάτες συναισθήματα.. κι αυτό της δίνει ένταση και ενέργεια ωθώντας την να αγαπά περισσότερο το μαγικό κόσμο της Φωτογραφίας! Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το διάβασμα, τη μουσική και το θέατρο!!!

Τελευταία άρθρα απόΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΑΝΙΩΤΗ (δείτε τα όλα μαζί)

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή