Η Πολωνία δεν θα προσφέρει πλέον όπλα στην Ουκρανία

Η Πολωνία ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ ότι δεν θα προσφέρει πλέον όπλα στο Κίεβο, μια δήλωση ενδεικτική της όξυνσης της έντασης μεταξύ των δύο συμμάχων.

by Times Newsroom

“Δεν θα μεταφέρουμε πλέον κανένα όπλο στην Ουκρανία”, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News.

“ Θα επικεντρωθούμε κυρίως στον εκσυγχρονισμό και τον γρήγορο εξοπλισμό του πολωνικού στρατού προκειμένου να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς χερσαίους στρατούς στην Ευρώπη, και αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα”, εξήγησε.

Ο Μοραβιέτσκι δεν διευκρίνισε πότε η Πολωνία, μία από τις χώρες που παρέχουν τα περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, σταμάτησε να εξοπλίζει τη γείτονά της ούτε αν αυτό συνδέεται με την αντιπαράθεση για τα ουκρανικά σιτηρά, τις εισαγωγές των οποίων απαγόρευσε η Βαρσοβία με στόχο να προστατεύσει τα συμφέροντα των αγροτών της.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγες ώρες αφού η Βαρσοβία κάλεσε “ εκτάκτως” τον Ουκρανό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον ΟΗΕ.

Χθες Τρίτη ο Ζελένσκι κατήγγειλε ότι “ κάποιες χώρες εμποδίζουν την αλληλεγγύη (με την Ουκρανία) υποστηρίζοντας έμμεσα τη Ρωσία”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com