Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι κατηγορούμενη για την υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης της καμπάνιας του Σαρκοζί

Η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί κατηγορήθηκε την Τρίτη για τη τη φερόμενη λιβυκή χρηματοδότηση της προεδρικής εκστρατείας του συζύγου της Νικολά Σαρκοζί το 2007, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια δικαστική πηγή.

by Times Newsroom

Η 56χρονη κατηγορήθηκε για απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων και συνεργασία με παραβάτες για τη διάπραξη απάτης, είπε η πηγή.

Τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο και της απαγορεύτηκε να έχει επαφή με όλους τους κατηγορούμενους εκτός από τον Νικολά Σαρκοζί, είπε η πηγή.

Η τραγουδίστρια είναι ύποπτη για απόκρυψη παραποίησης μαρτύρων και συμμετοχή σε απόπειρα δωροδοκίας του λιβανέζικου δικαστικού προσωπικού, μεταξύ άλλων παραβιάσεων.

Ο Σαρκοζί, 69 ετών, κατηγορήθηκε τον Οκτώβριο του 2023 για παράνομη παραποίηση μαρτύρων, στο πλαίσιο έρευνας για το αν πήρε χρήματα από τον εκλιπόντα δικτάτορα της Λιβύης Μοαμέρ Καντάφι για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία το 2007.

Οι ανακριτές υποπτεύονται ότι πολλά άτομα, μερικά από τα οποία βρίσκονται κοντά στον Σαρκοζί, συμμετείχαν στην πληρωμή ενός βασικού μάρτυρα σε εκείνη την υπόθεση για να ανακαλέσει μια δήλωση που έκανε ενοχοποιώντας τον πρώην πρόεδρο.

Ο Νικολά Σαρκοζί, πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 μέχρι το 2012, έχει ήδη καταδικαστεί για άλλες δύο υποθέσεις, αν και αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Τον Φεβρουάριο εφετείο στο Παρίσι επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη του για υπέρβαση του ορίου χρηματοδότησης της προεκλογικής καμπάνιας του το 2012. Ο Σαρκοζί καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, αλλά οι συνήγοροί του προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας και μέχρι την τελεσίδικη απόφαση της γαλλικής δικαιοσύνης ο πρώην πρόεδρος της χώρας δεν μπορεί να φυλακιστεί.

Σε μια άλλη υπόθεση το 2021 ο 69χρονος Σαρκοζί κρίθηκε ένοχος για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com