«Ιαπωνικά στολίδια από φύλλα μουριάς» – Δημιουργικό εργαστήρι στο Σουφλί

by Times Newsroom

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Σαν μετάξι» (9/6-13/11/2023) και στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Μουριάς της Ένωσης Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Σουφλίου και Περιφέρειας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δημιουργικό εργαστήρι για οικογένειες, με τίτλο «Ιαπωνικά στολίδια από φύλλα μουριάς», το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 (ώρα 11:30), στο πάρκο, στο Αθλητικό Κέντρο Σουφλίου.

H κλωστοϋφαντουργία και το ύφασμα συγκαταλέγονται στις κορυφαίες μορφές έκφρασης του Ιαπωνικού πολιτισμού. Διάσημοι αλλά και άγνωστοι σχεδιαστές υφασμάτων τελειοποίησαν την τέχνη τους, δημιουργώντας πληθώρα εξαιρετικών, διακοσμημένων μεταξωτών υφασμάτων. Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας την τεχνική του ντεκουπάζ θα δημιουργήσουν στολίδια από φύλλα μουριάς, αντλώντας έμπνευση από τα περίτεχνα υφάσματα της Ιαπωνίας με μοτίβα από τη φύση.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Σαν μετάξι», αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, προβάλλει πτυχές της ιστορίας της παραγωγής και της χρήσης του μεταξιού στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μετάξης
Ελευθερίου Βενιζέλου 73, Σουφλί 684 00
Τ.: 25540 23700 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή