Ινδία: Τουλάχιστον 26 νεκροί εργάτες έπειτα από κατάρρευση γέφυρας

Η κατάρρευση μιας υπο κατασκευή σιδηροδρομικής γέφυρας σήμερα στην Ινδία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 εργάτες ενώ δύο τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ η κρατική σιδηροδρομική αρχή άρχισε έρευνα για το δυστύχημα.

by Times Newsroom

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Σαϊράνγκ του βορειοανατολικού κρατιδίου Μιζοράμ, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων Χ, πρώην Twitter, ο Ζοραμτάνγκα, επικεφαλής της κυβέρνησης του Μιζοράμ.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως έως 40 εργάτες βρίσκονταν στον τόπο του δυστυχήματος όταν κατέρρευσε η γέφυρα, όμως η αστυνομία ανακοίνωσε πως ήταν παρόντες 28 εργάτες.

«Διασώστες έχουν μπορέσει να ανασύρουν μέχρι στιγμής 13 πτώματα. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να ανασυρθούν τα υπόλοιπα πτώματα», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας του κρατιδίου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Η σιδηροδρομική εταιρεία Northeast Frontier Railway (NFR) ανέφερε σε δήλωση που ανήρτησε στην πλατφόρμα X ότι το δυστύχημα συνέβη στη διάρκεια εργασιών που διεξάγονταν στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Μπαϊρμπί – Σαϊράνγκ.

Η NFR ανέφερε στον ιστότοπό της πως το εν λόγω πρόγραμμα θα συνδέσει το Μιζοράμ με το υπόλοιπο της χώρας, ενισχύοντας «τον τουρισμό και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη».

Συστάθηκε «υψηλού επιπέδου ερευνητική επιτροπή» για να ερευνήσει το δυστύχημα, σύμφωνα με τη NFR.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή