Ινδονησία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από την ακραία ξηρασία

Παρόμοια φαινόμενα ξηρασίας είχαν παρατηρηθεί επίσης το 2015 και το 1019.

by Times Newsroom

Οι αρχές της Ινδονησίας έστειλαν κατεπείγουσα βοήθεια στην επαρχία της Παπούας όπου λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι μέχρι στιγμής – μεταξύ των οποίων και ένα μωρό.

Οι αποθήκες στις πόλεις Τιμίκα και Λαπάνγκαν Σίνικ είναι άδειες επειδή όλα τα τρόφιμα «μοιράστηκαν ήδη», είπε ο Αντριανούς Άλα, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων. Συνολικά 17,1 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στάλθηκαν σε αυτήν την πάμφτωχη περιοχή. Στους κατοίκους μοιράστηκαν πακέτα έτοιμων γευμάτων και εκατοντάδες σκηνές και κουβέρτες.

«Κάθε χρόνο πλήττεται η ίδια περιοχή, όμως φέτος η κατάσταση είναι ακραία», δήλωσε την Δευτέρα ο Σουχαριάντο, ο υπεύθυνος της ινδονσησιακής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών (BNPB), σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Σ’ αυτήν την περιοχή δεν μπορείς πια να ζήσεις. Όμως οι Παπούα έχουν παραδόσεις και πολιτισμικούς δεσμούς με αυτόν τον τόπο και η μετεγκατάταση των ανθρώπων δεν είναι εύκολη υπόθεση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την BNPB από την ξηρασία πλήττονται περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι. Τουλάχιστον έξι πέθαναν από την πείνα και την αφυδάτωση, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

Οι αρχές αποδίδουν την ξηρασία στο κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο που συνδέεται με την αύξηση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του Ειρηνικού Ωκεανού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η παγκόσμια θερμοκρασία, που ήδη βιώνει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Η περιοχή της Παπούας είχε πληγεί πριν από μερικούς μήνες από ένα ακραίο κύμα ψύχους, με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι καλλιέργειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή