Ηράκλειο: Καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε να περιμένει άλλο το φάρμακο για τη χημειοθεραπεία

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από την είδηση της αυτοκτονίας καρκινοπαθούς την περασμένη Κυριακή, μην αντέχοντας τους πόνους καθώς δεν μπορούσε να κάνει χημειοθεραπεία καθώς δεν υπήρχε το φάρμακο στα φαρμακεία.

by Times Newsroom

O όγκος του καρκινοπαθούς, ο οποίος είχε καρκίνο του πνεύμονα, είχε αυξηθεί μέσα σε δύο μήνες που περίμενε το φάρμακο από τα 6 εκατοστά στα 9,5 με αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας να υποφέρει από φριχτούς πόνους.

Δυστυχώς ο άτυχος 72χρονος δεν άντεξε να υποφέρει και με μια θηλιά στο λαιμό του έδωσε τέλος στη ζωή του αφήνοντας ένα συγκλονιστικό σημείωμα στην οικογένειά του με το οποίο τους αποχαιρετούσε ζητώντας τους συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.

Στο σημείωμα που άφησε αποχαιρετούσε παιδιά, εγγόνια και τους άλλους συγγενείς, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι δεν άντεχε τους πόνους και ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Παράλληλα επεσήμανε την μεγάλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ούτε την εξέταση με το ειδικό ακτινολογικό μηχάνημα PET SCAN που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ για να διαπιστωθεί εάν είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος. Η επόμενη λύση ήταν να μεταβεί στην Αθήνα ωστόσο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.

Το φάρμακο που περίμενε και δεν υπήρχε, διακινείται στα φαρμακεία και κάθε φορά που κάθε καρκινοπαθής ετοιμάζεται να εισαχθεί στο νοσοκομείο για χημειοθεραπεία θα έπρεπε πρώτα να το αγοράσει από το φαρμακείο και στη συνέχεια να το προσκομίσει στο νοσοκομείο για να ολοκληρώσει την θεραπεία του.

«Αυτός ήταν ο πατέρας μου», γράφει η κόρη του, σε ανάρτησή της στα social media, περιγράφοντας ένα ζοφερό τοπίο μέσα στο οποίο ο πατέρας της έδινε την μάχη της ζωής του.

Συγκεκριμένα γράφει: «Αυτός ήταν ο πατέρας μου. Καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο που διαλύθηκε μέσα στο διαλυμένο ΕΣΥ, με εξετάσεις που έπρεπε να κάνει εκτός νοσοκομείου, με το εξαντλημένο φάρμακο της χημειοθεραπείας που έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη, από τον Άννα στον Καϊάφα, με το port για την χημειοθεραπεία ήδη ένα μήνα στο σώμα του και τελικά αυτοκτόνησε την Κυριακή το μεσημέρι».

Δεν άντεξε … δεν άντεξε την ασθένεια, δεν άντεξε το διαλυμένο σύστημα και έριξε ο ίδιος την τραγική αυλαία το μεσημέρι της Κυριακής…

Τραγική ειρωνεία, το φάρμακο ήρθε και μάλιστα η πρώτη χημειοθεραπεία ήταν να γίνει σήμερα Τρίτη, ωστόσο ο 72χρονος δεν πρόλαβε να κάνει την θεραπεία.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com