Ιράν: Στους 122 οι νεκροί των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί

Περισσότεροι από 120 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν, οι οποίες ξέσπασαν στις 16 Σεπτεμβρίου μετά τον θάνατο της 22χρονης Κούρδισσας Μαχσά Αμινί, σύμφωνα με νέο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Iran Human Rights (IHR) με έδρα το Όσλο.

by Times Newsroom

Προηγούμενος απολογισμός της ίδιας ΜΚΟ έκανε λόγο για τουλάχιστον 108 νεκρούς.

Ο θάνατος της Αμινί αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα αυτού του κινήματος διαμαρτυρίας. Η νεαρή Κούρδισσα πέθανε τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.

Όπως ανέφερε η IHR, 122 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την καταστολή των διαδηλώσεων που σημειώνονται σε πολλές πόλεις του Ιράν.

Εξάλλου στην πόλη Ζαχεντάν, στην επαρχία Σιστάν- Μπαλουτσιστάν, τουλάχιστον 93 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στα βίαια επεισόδια που ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου μετά τον βιασμό ενός κοριτσιού από αστυνομικό.

Μεταξύ των νεκρών τόσο στις διαδηλώσεις για την Αμινί όσο και σε αυτές στη Ζαχεντάν περιλαμβάνονται 27 παιδιά, επεσήμανε η ΜΚΟ.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή