Ισπανία: Πάνω από 300 δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν λόγω απεργίας

Σύμφωνα με την Renfe, οι ακυρώσεις δρομολογίων δεν αφορούν καμία από τις διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις

by Times Newsroom

Πάνω από 300 δρομολόγια τρένων, εκ των οποίων σχεδόν το ένα τρίτο αμαξοστοιχιών μεγάλων αποστάσεων, ακυρώθηκαν σήμερα στην Ισπανία λόγω απεργίας στους κόλπους της εθνικής σιδηροδρομικής εταιρείας Renfe και της επιχείρησης που διαχειρίζεται το ισπανικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το συνδικάτο «Εργατικές Επιτροπές» (CCOO) που προκήρυξε την απεργία αυτή που προβλέπεται να διαρκέσει 24 ώρες, 310 δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν συνολικά, εκ των οποίων 89 δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας.

Κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Μεταφορών, θα παρέχονται ελάχιστες υπηρεσίες 65% στα δρομολόγια τρένων μέσων αποστάσεων και 75% στον προαστιακό τις ώρες αιχμής, διευκρινίζει ο δημόσιος όμιλος σε ανακοίνωσή του.

Οι απεργοί ζητούν να αυξηθούν οι μισθοί των νέων προσληφθέντων στην Renfe και να εφαρμοστεί το 35ωρο για την εβδομαδιαία εργασία για τους μισθωτούς της Adif, της επιχείρησης που διαχειρίζεται το ισπανικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή