«Κανείς δεν είναι ικανότερος για να είναι πρόεδρος από μένα» λέει ο Τζο Μπάιντεν ενώ αυξάνονται όσοι τον αμφισβητούν

Τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο ABC

by Times Newsroom

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και τον Γιώργο Στεφανόπουλο έδωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου 06/07 ο Τζο Μπάιντεν τονίζοντας πως είναι καλά και ότι κανείς δεν είναι πιο ικανός από τον ίδιο ώστε να κρατήσει τα ηνία των ΗΠΑ.

Στην αρχή της συζήτησης ο παρουσιαστής εξήγησε πως η συνέντευξη δεν μονταρίστηκε και μίλησε με τον αμερικανό πρόεδρο για όσους τον αμφισβητούν.

Η απογοητευτική επίδοση του 81χρονου Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον 78χρονο Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, στις 27 Ιουνίου, είχε ως αποτέλεσμα ορισμένοι Δημοκρατικοί να εγείρουν ζήτημα απόσυρσης της υποψηφιότητάς του. Ήδη τέσσερις Δημοκρατικοί βουλευτές έχουν παροτρύνει τον Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αναγνώρισε για πολλοστή φορά ότι η εμφάνισή του στην προ ημερών τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, υπογραμμίζοντας όμως ότι ήταν μια κακή παρένθεση – ένα μεμονωμένο συμβάν λόγω του κρυολογήματος που τον ταλαιπωρούσε.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε επανειλημμένα εάν είναι έτοιμος για τα επόμενα χρόνια κι ο ίδιος αποκρίθηκε ότι είναι σε καλή κατάσταση και δεν είναι πιο άρρωστος απ’ ό,τι ήταν παλιότερα.

Σημεία από τη συνέντευξη του Τζο Μπάιντεν

  •  Γιώργος Στεφανόπουλος: «Είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας σχετικά με τη δυνατότητά σας να νικήσετε τον Ντόναλντ Τραμπ;»
  •  Τζο Μπάιντεν: «Ναι, ναι, ναι, ναι… Θυμάμαι ότι μου έλεγαν το ίδιο πράγμα το 2020, ότι δεν μπορώ να κερδίσω… Είπαν το 2023, όλοι οι δύσκολοι αγώνες δεν θα τους κερδίσουμε.»
  •  Στεφανόπουλος: «Θα είναι πολύ πιο δύσκολο να κερδίσετε το 2024;»
  •  Μπάιντεν: «Όχι όταν αντιμετωπίζεις έναν παθολογικό ψεύτη… Όλοι οι αναλυτές που μιλάω μου λένε ότι είναι ένας αγώνας ισορροπίας…Κανείς δεν είναι ικανότερος (από εμένα)» για να είναι πρόεδρος ή για να κερδίσει αυτές τις εκλογές».

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος τον ρώτησε ευθέως αν παρακολούθησε αργότερα την τηλεμαχία για να σχηματίσει καλύτερη άποψη σχετικά με την επίδοσή του. «Δεν νομίζω, όχι» απάντησε ο Μπάιντεν.

Ο ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος έθεσε επίσης το ζήτημα του γνωστικού τεστ που έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη ο Ντόναλντ Τραμπ, ρωτώντας τον πρόεδρο Μπάιντεν εάν θα ήταν έτοιμος να υποβληθεί σε τέτοιου είδους αξιολόγηση. Ο αμερικανός πρόεδρος απάντησε πως η άσκηση των καθηκόντων του ισοδυναμεί με γνωστικό τεστ στο οποίο υποβάλλεται καθημερινά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν είναι ακόμη ο ο ίδιος άνθρωπος σήμερα που ήταν όταν ανέλαβε το αξίωμα ο Μπάιντεν αποκρίθηκε: «Όσον αφορά τις επιτυχίες, ναι.  Ήμουν επίσης ο τύπος που συνέταξε ένα ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή που μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ήμουν επίσης ο τύπος που επέκτεινε το ΝΑΤΟ. Ήμουν επίσης εκείνος που αύξησε την οικονομία. “Τι έχει κάνει ο Μπάιντεν τελευταία;” Μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν 200.000 νέες θέσεις εργασίας. Αντιμετώπισα τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Τις νίκησα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα τις νικούσα. Όλα όσα είπαμε ότι θα κάναμε, τα πετύχαμε. Μας είχαν πει ότι δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε».

Παρότι εμφανίστηκε πιο άνετος σε σύγκριση με την τηλεμαχία της 27ης Ιουνίου, ο Τζο Μπάιντεν δεν απέφυγε σε ορισμένες περιπτώσεις τις ημιτελείς ή κάπως ασύνδετες προτάσεις.

Επί 22 λεπτά υπερασπίστηκε με πείσμα την υποψηφιότητά του για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, αμφισβητώντας τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στον Ντόναλντ Τραμπ και εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως πρόκειται για αμφίρροπη κούρσα, «στήθος με στήθος».

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος ρώτησε επίμονα τον πρόεδρο Μπάιντεν για το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την εκλογική κούρσα, για να λάβει την ακόλουθη απάντηση: «Εάν ο Παντοδύναμος Θεός ερχόταν και μου έλεγε “Τζο, βγες από την κούρσα”, θα το έκανα. Αλλά ο Παντοδύναμος Θεός δεν θα έρθει».

Προς το τέλος της συνομιλίας, ο Στεφανόπουλος ρώτησε: «Αν παραμείνετε στον αγώνα και εκλεγεί ο Τραμπ, και όλα όσα προειδοποιείτε να πραγματοποιηθούν, πώς θα νιώσετε τον Ιανουάριο;»

Ο Μπάιντεν απάντησε: «Όσο δίνω τα πάντα και κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, αυτό είναι το σημαντικό». Ο Μπάιντεν ολοκλήρωσε λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος άνθρωπος για τη δουλειά και πως οι άνθρωποι θα πρέπει να κρίνουν την απόδοσή του στη Διάσκεψη του NATO στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα: «Έλα να ακούσεις να δεις τι λένε».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com