Καρναβάλι στην Κολωνία: Οδηγίες για «αρχάριους»

Από σήμερα Τσικνοπέμπτη 16/2 κορυφώνονται στην Κολωνία οι εορτασμοί του καρναβαλιού. Για τις επόμενες έξι μέρες και νύχτες το γλέντι θα συνεχίζεται χωρίς ανάπαυλα. Μερικές....οδηγίες για όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά.

by Times Newsroom

Πρωτάρης στο καρναβάλι της Κολωνίας;

Από την Τσικνοπέμπτη 16/2 κορυφώνονται στην Κολωνία οι εορτασμοί του καρναβαλιού. Μερικές οδηγίες για όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά: Γελάστε και χορέψτε με καρναβαλιστές απ΄ όλο τον κόσμο. Τραγουδήστε κι ας μην ξέρετε τα λόγια. Έχετε αρκετές μέρες να μάθετε τα αποκριάτικα τραγούδια….στη διάλεκτο της περιοχής.

Τα πεταχτά φιλάκια επιτρέπονται!

Τα γρήγορα φιλάκια στο μάγουλο, ιδίως σήμερα, είναι εδώ και πολλά χρόνια παράδοση του καρναβαλιού της Κολωνίας. Είναι έκφραση ξέφρενης χαράς και γλεντιού και τίποτα παραπάνω. Το να αρνηθείς ένα αθώο φιλάκι θεωρείται ότι απλά χαλάς την γιορτή.

Φορέστε πολύχρωμα καπέλα!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό από τη στολή του ναύτη. Οι πραγματικοί καρναβαλιστές φορούν στο καρναβάλι της Κολωνίας ευφάνταστα και προπαντός πολύχρωμα κοστούμια καθώς και πολύχρωμα καπέλα. Για να θεωρείται κάποιος μασκαρεμένος απαιτείται τουλάχιστον ένα καπέλο, συμφωνούν οι καρναβαλιστές της πόλης. Όσο πιο πολύχρωμο και τρελό τόσο το καλύτερο!

Με τον ήχο των κρουστών

Ο κλασικός ήχος του καρναβαλιού της Κολωνίας προέρχεται από τύμπανα και ταμπούρλα που συνοδεύουν κάθε τραγούδι, κάθε χορό. Τις μέρες του καρναβαλιού δεν υπάρχει μουσική μπάντα χωρίς κρουστά. Οι μουσικοί που τις απαρτίζουν δεν προέρχονται μόνο από την Κολωνία ή τα περίχωρα αλλά και από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Οι ρυθμοί που παίζουν είναι φανταστικοί. Απολαύστε τους!

Γιορτάστε με μέτρο!

Στην περιοχή του Πανεπιστημίου, στην οδό Τσούλπιχερ, διασκεδάζουν καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου όχι μόνο οι φοιτητές αλλά και πλήθος κόσμου. Στις απόκριες όμως δημιουργείται εδώ το αδιαχώρητο. Ιδίως την Τσικνοπέμπτη η κατανάλωση οινοπνευματωδών ξεπερνά συχνά κάθε όριο. Πολλοί Κολωνέζοι αποφεύγουν γι αυτό την περιοχή και γιορτάζουν σε πιο ήσυχες γωνιές, όπως πχ. την οδό Σεβερίν.

Σε ποιά παρέλαση καρναβαλιστών να πάω;

Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι στην Κολωνία γίνεται μόνο μια παρέλαση καρναβαλιστών την Δευτέρα της Αποκριάς. Σε πολλές συνοικίες της πόλης λαμβάνουν χώρα παρελάσεις μασκαρεμένων καθημερινά από την Τσικνοπέμπτη και μετά. Όλες οι στολές συλλόγων και σχολείων είναι φτιαγμένες από τους ίδιους τους καρναβαλιστές. Οι πιο όμορφες βραβεύονται!

Αποκορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων την Καθαρά Δευτέρα ή «Rosenmontag»

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας σταμάτησε η παραδοσιακή καρναβαλική παρέλαση των αρμάτων, ενώ πέρυσι οι παρελάσεις μετατράπηκαν σε ειρηνικές πορείες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Φέτος η παρέλαση θα λάβει μεγαλοπρεπείς διαστάσεις.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com