Καύκασος: Η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Σύμφωνα πηγές του Αζερμπαϊτζάν,  μετά από διαπραγματεύσεις με τον Νικόλ Πασινιάν και τον Ιλχάμ Αλίγεφ, ο Charles Michel ζήτησε επίσης να ξεμπλοκάρει ο διάδρομος του Λατσίν.

by Times Newsroom

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της ΕΕ να βοηθήσει στη χρηματοδότηση και την κατασκευή σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

«Είναι απαραίτητο να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή της σιδηροδρομικής σύνδεσης. Η ΕΕ θα είναι έτοιμη να προσφέρει οικονομική βοήθεια », είπε ο Μισέλ στους δημοσιογράφους στις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα πηγές του Αζερμπαϊτζάν,  μετά από διαπραγματεύσεις με τον Νικόλ Πασινιάν και τον Ιλχάμ Αλίγεφ, ο Charles Michel ζήτησε επίσης να ξεμπλοκάρει ο διάδρομος του Λατσίν. Παράλληλα, τόνισε ότι η παρούσα κατάσταση παραμένει ασταθής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν έδειξε την ετοιμότητά της να οργανώσει την παράδοση ανθρωπιστικού φορτίου μέσω του Άγκνταμ για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού.

Yamal Media

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com