Κεραμίδια στη σκεπή, κεραμίδια με μορφή! Δημιουργικό εργαστήρι στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

by Times Newsroom

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (22/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δημιουργικό εργαστήρι για ενήλικες, με τίτλο «Κεραμίδια στη σκεπή, κεραμίδια με μορφή!», την Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 11:00, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Η Χίος είναι γνωστή από την αρχαιότητα για την παραγωγή κεραμιδιών, όπως μαρτυρούν και οι ονομασίες του χωριού Κέραμος και της περιοχής Κεραμεία. Τα κεραμίδια, καμπυλωτές κεραμικές πλάκες είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανθρώπινη παρέμβαση στην προσπάθεια συλλογής νερού.

Οι συμμετέχοντες αξιοποιώντας τη μέθοδο του  decoupage, την τεχνική διακόσμησης αντικειμένων με μικρά κομμάτια χαρτιού, θα μεταμορφώσουν το απλό κεραμίδι σε διακοσμητικό στοιχείο για το σπίτι.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαστίχας Χίου
Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος
Τ.: 22710 72212 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή