Κίνα: 500.000 κρούσματα Covid-19 την ημέρα σε μία μόνο πόλη, σύμφωνα με αξιωματούχο

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι μολύνονται από τον κορωνοϊό κάθε ημέρα μόνο στην κινεζική πόλη Τσινγκντάο, ανέφερε ένας δημοτικός υπεύθυνος για την υγεία, δείχνοντας, σε ένα άρθρο που γρήγορα λογοκρίθηκε, πως οι επίσημες στατιστικές δεν αντανακλούν το πρωτοφανές κύμα μολύνσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

by Times Newsroom

Στις αρχές Δεκεμβρίου, με φόντο την αυξανόμενη αγανάκτηση του πληθυσμού, η Κίνα έβαλε χωρίς προειδοποίηση τέλος στα περισσότερα από τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα της πολιτικής «μηδενικής Covid», την οποία εφάρμοζε επιμελώς από το 2020, καταργώντας τις δαπανηρές καραντίνες και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην κινεζική οικονομία.

Έκτοτε τα κρούσματα της Covid στην Κίνα σημειώνουν έκρηξη και ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων έχει αφεθεί στην τύχη του, τη στιγμή που τα αντιπυρετικά φάρμακα και τα σελφ τεστ παρουσιάζουν έλλειψη λόγω της εκθετικής αύξησης της ζήτησης.

Σε όλη τη χώρα, οι πόλεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αύξηση των μολύνσεων που άδειασε τα ράφια των φαρμακείων και γέμισε τους νοσοκομειακούς θαλάμους, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια προφανή συμφόρηση στα αποτεφρωτήρια.

Όμως το τέλος της υποχρεωτικής ιχνηλάτησης των κρουσμάτων καθιστά εξαιρετικά δύσκολο, ακόμη και αδύνατο τον υπολογισμό του αριθμού των κρουσμάτων, ενώ οι αρχές άλλαξαν μεθοδολογία για την καταγραφή των μολύνσεων. Στο εξής μόνο τα πρόσωπα, ο θάνατος των οποίων αποδίδεται άμεσα σε αναπνευστική ανεπάρκεια που συνδέεται με την Covid-19, περιλαμβάνονται στις στατιστικές. Πρόκειται για μια μεθοδολογία που έχει στόχο, σύμφωνα με ειδικούς, να μειωθεί ο αριθμός των νεκρών που αποδίδεται στην πανδημία.

Όμως στην πόλη Τσινγκντάο, στην ανατολική Κίνα, ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, που τελεί υπό τη διαχείριση του Κομμουνιστικού Κόμματος, επικαλέσθηκε χθες, Παρασκευή, τον δημοτικό υπεύθυνο για την υγεία, σύμφωνα με τον οποίο αυτή η πόλη-λιμάνι καταγράφει «από 490.000 έως 530.000» νέα κρούσματα την ημέρα.

Αυτή η πόλη των περίπου 10 εκατ. κατοίκων βρίσκεται «σε περίοδο ταχείας μετάδοσης, πριν πλησιάσει σε μια κορύφωση», δήλωσε ο Μπο Τάο, σύμφωνα με το άρθρο, προσθέτοντας πως το ποσοστό των μολύνσεων αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατά 10% στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε από άλλα όργανα του Τύπου, όμως σήμερα το πρωί είχε τροποποιηθεί ώστε να αφαιρεθούν οι αριθμοί.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανέφερε σήμερα πως χθες, Παρασκευή, καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα 4.103 νέες μολύνσεις, χωρίς κανένα νέο θάνατο.

Στη Σαντόνγκ, την επαρχία στην οποία βρίσκεται η Τσινγκντάο, οι αρχές δεν κατέγραψαν επισήμως παρά μόνο 31 νέα τοπικά κρούσματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com