Κίνα: Πιο αυστηρά μέτρα στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 4.053 νέα κρούσματα Covid. Τα δύο τρίτα εξ αυτών καταγράφηκαν στην Τζιλίν.

by Times Newsroom

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι αυστηροποιεί τα περιοριστικά μέτρα στην Τζιλίν, ύστερα από έξαρση του Covid-19 σε αυτή την επαρχία που βρίσκεται στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία.

Η Κίνα, όπου εντοπίστηκε ο νέος κορωνοϊός για πρώτη φορά στα τέλη του 2019, κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία επιβάλλοντας αυστηρά περιοριστικά μέτρα από την αρχή του 2020, αλλά η παραλλαγή Όμικρον προκάλεσε τους τελευταίους μήνες πολλές εστίες σε όλη τη χώρα.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 4.053 νέα κρούσματα Covid. Τα δύο τρίτα εξ αυτών καταγράφηκαν στην Τζιλίν.

Για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού, η πόλη της Τζιλίν θα επιβάλει αυστηρό lockdown στους περίπου 4,5 εκατ. κατοίκους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική αρχή. Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (τοπική ώρα, Κυριακή 18.00 ώρα Ελλάδας) και για τρεις ημέρες, οι κάτοικοι της Τζιλίν δεν θα επιτρέπεται να βγαίνουν από την κατοικία τους.

Η πόλη Τσανγκτσούν, που τέθηκε σε καραντίνα στις αρχές του μήνα, ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι επίσης αυστηροποιεί τα δικά της μέτρα για τρεις ημέρες. Πλέον, μόνο οι εργαζόμενοι των υγειονομικών υπηρεσιών και αυτοί που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας θα μπορούν να βγαίνουν εκτός σπιτιού.

Από τότε που ξεκίνησε το lockdown στις 11 Μαρτίου, τα 9 εκατ. κατοίκων της Τσανγκτσούν μπορούσαν να βγαίνουν από το σπίτι τους μία φορά κάθε δυο ημέρες για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Τα μέτρα αυτά ανακοινώνονται ενώ η Κίνα κατέγραψε χθες τους δύο πρώτους θανάτους λόγω του Covid-19 ύστερα από ένα και πλέον έτος.

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε lockdown σε όλη τη χώρα και οι αρχές προσπαθούν να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες κλίνες στα νοσοκομεία, υπό τον φόβο ότι η πανδημία θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στο υγειονομικό σύστημα.

Παράλληλα, η πόλη Τανγκσάν (βόρεια), επέβαλε σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας για 24 ώρες, προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση του ιού και να διενεργήσει τεστ στα 7,7 εκατ. κατοίκους της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή