Κίνα: Τουλάχιστον 21 νεκροί από τα 6,8 Ρίχτερ στην επαρχία Σετσουάν

Οι σεισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο στη νοτιοδυτική κινεζική επαρχία Σετσουάν, ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή της προς δυσμάς.

by Times Newsroom

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε σήμερα την κινεζική επαρχία Σετσουάν και ήταν ο ισχυρότερος που έχει σημειωθεί στην περιοχή από το 2017, καθώς συγκλόνισε την επαρχιακή πρωτεύουσα Τσενγκντού και πιο απομακρυσμένες επαρχίες.

Δρόμοι και κατοικίες κοντά στο επίκεντρο υπέστησαν ζημιές από κατολισθήσεις ενώ οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί σε τουλάχιστον μία περιοχή, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Μαζί με τους θανάτους, οι αρχές ανέφεραν ότι πέτρες και χώμα έπεσαν από βουνοπλαγιές, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και διακοπές ρεύματος, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Μία κατολίσθηση μπλόκαρε έναν αγροτικό αυτοκινητόδρομο, αφήνοντάς τον διάσπαρτο με βράχους, ανακοίνωσε το υπουργείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης.

Κτίρια σείστηκαν στο Τσενγκντού, 200 χιλιόμετρα (125 μίλια) μακριά από το επίκεντρο του σεισμού. Η κάτοικος Jiang Danli είπε ότι κρύφτηκε κάτω από ένα γραφείο για πέντε λεπτά στο διαμέρισμά της στον 31ο όροφο. Πολλοί από τους γείτονές της έσπευσαν κάτω, επιφυλακτικοί για μετασεισμούς.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε φράγματα και υδροηλεκτρικούς σταθμούς σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, αν και ζημιές στο επαρχιακό ενεργειακό δίκτυο έχουν επηρεάσει την ηλεκτροδότηση περίπου 40.000 καταναλωτών.

Σύμφωνα με το κινεζικό σεισμολογικό κέντρο, το επίκεντρο της δόνησης ήταν στην πόλη Λουντίνγκ, στην ορεινή περιοχή περίπου 226 χλμ. νοτιοδυτικά της Τσενγκντού, μιας πόλης περίπου 21 εκατ. κατοίκων.

Οι σεισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο στη νοτιοδυτική κινεζική επαρχία Σετσουάν, ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή της προς δυσμάς.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com