Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στην Πολωνία – Μπλόκα στα σύνορα με την Ουκρανία

Οι Πολωνοί αγρότες εντείνουν τις διαμαρτυρίες τους με μπλόκα στα σύνορα με την Ουκρανία σήμερα Τρίτη, σε μία προσπάθεια «να σώσουν τα προς το ζην», όπως υποστηρίζουν.

by Times Newsroom

Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Πολωνία πλήττουν την πολεμική του προσπάθεια. Οι αγρότες διαδηλώνουν σε ολόκληρη την Ευρώπη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους περιορισμούς που τους επιβάλλουν τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και κατά της αύξησης του κόστους και του αθέμιτου, όπως λένε, ανταγωνισμού από το εξωτερικό, ιδίως από την Ουκρανία. Πολωνοί αγρότες έριξαν αυγά σε γραφεία της Ε.Ε.

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων

«Ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στα συνοριακά περάσματα θα είναι πλήρης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου αγροτών Solidarity, διευκρινίζοντας ότι θα επιτρέπεται διέλευση μόνο στρατιωτικής βοήθειας.

Τα μπλόκα θα επηρεάσουν και τις επιβατικές μετακινήσεις και όχι μόνο τις εμπορικές των φορτηγών. Επιπλέον, οι αγρότες οργανώνουν αποκλεισμούς σε λιμάνια και αυτοκινητόδρομους.

Οι νέες διαμαρτυρίες σηματοδοτούν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς κατά τις προηγούμενες δεν υπήρξε πλήρης αποκλεισμός όλων των συνοριακών διαβάσεων.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι οι αγροτικές του εξαγωγές μέσω της ανατολικής Ευρώπης δεν έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com