Κολομβία: Ναυαγός σε ακυβέρνητο σκάφος επιβίωσε για 24 ημέρες στη θάλασσα τρώγοντας κέτσαπ και κύβους μαγειρικής

«Δεν ήξερα πού βρισκόμουν, κάποια στιγμή έχασα την ελπίδα μου. Σκεφτόμουν την οικογένειά μου»

by Times Newsroom

Συνολικά 24 ημέρες στη θάλασσα, πάνω σε ένα ακυβέρνητο ιστιοφόρο στην Καραϊβική, πέρασε ένας 47χρονος, προτού τελικά διασωθεί.

Ο Έλβις Φρανσουά, εντοπίστηκε 120 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Πουέρτο Μπολίβαρ της Κολομβίας, όταν ένα αεροπλάνο είδε τη λέξη «βοήθεια» χαραγμένη στο σκάφος στο οποίο επέβαινε, ανέφερε το γραφείο Τύπου του κολομβιανού ναυτικού.

Ο Ελβίς Φρανσουά δήλωσε ότι έζησε όλες αυτές τις ημέρες τρώγοντας κέτσαπ, σκόνη σκόρδου και κύβους μαγειρικής. Μάζευε βρόχινο νερό, με ένα ύφασμα για να πίνει. Παράλληλα όμως, έπρεπε διαρκώς να πετά το νερό που μαζευόταν στο σκάφος, προκειμένου να μην βυθιστεί.

«Δεν είχα φαγητό. Στο σκάφος υπήρχε μόνο ένα μπουκάλι κέτσαπ, σκόνη σκόρδου και κύβους λαχανικών και τα ανακάτεψα με λίγο νερό», είπε ο Φρανσουά σε ένα βίντεο που έδωσε ο κολομβιανός στρατός.

Ο Φρανσουά, από τη Δομινικανή Δημοκρατία, δήλωσε ότι έκανε επισκευές στο σκάφος κοντά στο ολλανδικό τμήμα του νησιού Saint Martin τον Δεκέμβριο, όταν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες παρέσυραν το σκάφος του στη θάλασσα.

Ο ίδιος είπε ότι δεν είχε γνώσεις ναυσιπλοΐας και δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει με το σκάφος του πίσω στην ακτή με αποτέλεσμα να περάσει βδομάδες στη θάλασσα.

«Τηλεφώνησα στους φίλους μου, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μου, αλλά έχασα το σήμα. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο να κάνω, παρά να καθίσω και να περιμένω», τόνισε ο ναυαγός.

Κάποια στιγμή, προσπάθησε να ανάψει φωτιά για να στείλει σήμα κινδύνου, χωρίς επιτυχία. Τελικά, ένα αεροπλάνο πέρασε από πάνω και εκείνος προσπάθησε να κάνει σινιάλο με έναν καθρέφτη.

«Είκοσι τέσσερις μέρες – χωρίς γη και χωρίς κανέναν να μιλήσω. Δεν ήξερα τι να κάνω, δεν ήξερα πού βρισκόμουν. Ήταν δύσκολο», είπε και πρόσθεσε πως «κάποια στιγμή έχασα την ελπίδα μου. Σκεφτόμουν την οικογένειά μου».

Αφού διασώθηκε, μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Καρταχένα, όπου έλαβε ιατρική φροντίδα και αργότερα παραδόθηκε στις αρχές μετανάστευσης για την επιστροφή του στην πατρίδα του, δήλωσαν Κολομβιανοί αξιωματούχοι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com