«Κωλοτούμπα» Λεπέν μετά τη νίκη στις ευρωεκλογές – Αφαίρεσε θέσεις για έξοδο από το ΝΑΤΟ και σχέσεις με τη Ρωσία

Ο Εθνικός Συναγερμός έχει αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του

by Times Newsroom

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν μετά τη σαρωτική νίκη που κατέγραψε στις ευρωεκλογές και καθώς προαλείφεται για την εξουσία ενόψει των πρόωρων βουλευτικών αλλαγών άλλαξε θέσεις σχετικά με την έξοδο από το ΝΑΤΟ και τη φιλία με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Politico, ο Εθνικός Συναγερμός αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του τις θέσεις για την εμβάθυνση των διπλωματικών δεσμών με τη Ρωσία, τη διακοπή των σχεδίων συνεργασίας με τη Γερμανία και την έξοδο από το ΝΑΤΟ.

Οι διαγραμμένες προτάσεις προήλθαν από την προεδρική υποψηφιότητα της Μαρίν Λεπέν το 2022, στην οποία το κόμμα της είχε παρουσιάσει 17 θεματικά φυλλάδια με τις προτάσεις του σε όλους τους τομείς της πολιτικής.

Εντούτοις, με τον Εθνικό Συναγερμό να φαίνεται ότι θα σημειώσει σημαντικά κοινοβουλευτικά κέρδη, ανοίγοντας την πόρτα για την είσοδό του στην κυβέρνηση, το κόμμα επιδιώκει να ενισχύσει την αξιοπιστία του στην παγκόσμια πολιτική σκηνή πριν οι γάλλοι ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου.

Εξάλλου, τους τελευταίους μήνες, ο Εθνικός Συναγερμός έχει μετριάσει ορισμένες από τις πιο αμφιλεγόμενες θέσεις του.

Τον Μάρτιο, οι νομοθέτες του Εθνικού Συναγερμού απείχαν από την ψηφοφορία για τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, ενώ οι βουλευτές του αριστερού κόμματος, «France Unbowed», ψήφισαν κατά. Τον ίδιο μήνα, το ανερχόμενο αστέρι και πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού, ο Jordan Bardella, δήλωσε στην ιστοσελίδα Politico ότι η Γαλλία θα πρέπει να περιμένει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία προτού εγκαταλείψει την ολοκληρωμένη διοίκηση της στρατιωτικής συμμαχίας. Ο Bardella έχει προγραμματιστεί να γίνει πρωθυπουργός, εάν ο Εθνικός Συναγερμός κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές.

Στο πρόγραμμά του για τις ευρωεκλογές του 2024, το κόμμα δεν επανέλαβε αυτές τις προτάσεις. Αντ’ αυτού, δήλωσε ότι «η Ρωσία [παραβιάζει] το διεθνές δίκαιο και προκαλεί την αναθεώρηση της διεθνούς τάξης».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com