Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Όταν το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Παράσχου “Το καφέ της οδού Σκουφά”

Ένα σύγχρονο, εξελικτικό, ακαδημαϊκό μυθιστόρημα (campus novel) με κυρίαρχα στοιχεία τον έρωτα, τη φιλία, την απώλεια, τη γνώση, την αναζήτηση της ταυτότητας.

by Times Newsroom
  • Σοφία Παράσχου
  • Το Καφέ της οδού Σκουφά
  • Σελίδες: 444, Τιμή: 16.80 ευρώ
  • ISBN: 978-618-5563-56-1
  • Εκδόσεις Όταν

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Όταν το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Παράσχου «Το Καφέ της οδού Σκουφά».
Η  Άρτεμη, η Μάρω και η Ρένα είναι τρεις νεαρές φίλες που συναντώνται κάθε Σάββατο σε ένα καφέ στην οδό Σκουφά και σχολιάζουν με χιούμορ και ανεμελιά τις ερωτικές και επαγγελματικές τους εμπειρίες.
Η κεντρική ηρωίδα, Άρτεμη, είναι αμοιβαία ερωτευμένη με τον Κρητικό γιατρό, Μάνο, και κάνουν όνειρα για το γάμο τους, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του. Έχοντας κερδίσει μια υποτροφία, εκπονεί διδακτορική διατριβή με αντικείμενο το «Νεανικό Κόσμο», ένα περιοδικό που κυκλοφορούσε τη ζοφερή εποχή του Εμφυλίου. Μέσα από τις σελίδες του θα έρθει στο φως η ερωτική ιστορία του Στρατή και της Ελίζας, η οποία άρχισε στα άγρια χρόνια του εμφύλιου σπαραγμού και σημάδεψε τη ζωή τους, αλλά τώρα πλέον σημαδεύει και τη ζωή της ηρωίδας.
Η ξαφνική εισβολή στη ζωή της Άρτεμης του Αλέξανδρου Περαντινού, θα ανατρέψει τις βεβαιότητές της. Τι σχέση έχει ο Αλέξανδρος με το εμβληματικό ζευγάρι του «Νεανικού Κόσμου»; Ποιο είναι το κρυμμένο μυστικό που θα συνδέσει το τότε με το τώρα;
Η ακαδημαϊκή έρευνα, οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις και η σύγκρουση με στερεοτυπικές αντιλήψεις, αποβαίνουν για την Άρτεμη – και τις δυο φίλες  της – μια λυτρωτική διαδικασία αυτογνωσίας, στο τέλος της οποίας υπάρχει η ωρίμανση και ο αληθινός έρωτας.
Ένα σύγχρονο, εξελικτικό, ακαδημαϊκό μυθιστόρημα (campus novel) με κυρίαρχα στοιχεία τον έρωτα, τη φιλία, την απώλεια, τη γνώση, την αναζήτηση της ταυτότητας.

Η Σοφία Παράσχου – Χατζηδημητρίου γεννήθηκε στην Κάρπαθο και ζει στη Νέα Σμύρνη. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και δούλεψε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση, ως διευθύντρια στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής και ως σχολική σύμβουλος φιλολόγων. Με κρατική υποτροφία έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην ειδίκευση «Λογοτεχνία – Γλώσσα – Θέατρο στην Εκπαίδευση». Στη συνέχεια εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο αντικείμενο, «Παιδική και νεανική λογοτεχνία», η οποία εγκρίθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με βαθμό, ομόφωνα «Άριστα» και εκδόθηκε σε 100 τιμητικά αντίτυπα. Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια, εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχει γράψει, ως μέλος επιτροπής, τα βιβλία λογοτεχνίας του γυμνασίου. Έχει εκδώσει τρεις επιστημονικές μελέτες, 30 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, μια συλλογή διηγημάτων και ένα μυθιστόρημα για ενηλίκους.
Οργάνωσε και διευθύνει τη Λέσχη Ανάγνωσης του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

 

Εκδόσεις Όταν, Ιπποκράτους 15, 10679 Αθήνα, τηλ: 2103800259
[email protected]ekdoseisotan.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com