Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Νησίδες το βιβλίο του Τάσου Μιχαηλίδη “Ενεργητική φωνή”

Η «Ενεργητική φωνή» είναι το πρώτο βήμα σ΄ ένα κίνημα γραφής που αυθαιρετεί στο όνομα «Νεονατουραλισμός». Βάσεις του αποτελούν η Ελληνική Γλώσσα και Ιστορία, η Φιλοσοφία και η Επιστήμη-DNA.

by Times Newsroom
  • Τάσος Μιχαηλίδης
  • Ενεργητική φωνή
  • Σελίδες: 76, Τιμή: 8.48 ευρώ
  • ISBN: 978-618-5744-11-3
  • Εκδόσεις Νησίδες

Η ποιητική συλλογή «Ενεργητική φωνή» περιλαμβάνει 46 ποιήματα και έχει τη φιλοδοξία να δείξει ότι η Ποίηση μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο. Ο τίτλος δηλώνει το πάθος, το χρέος αλλά και το δικαίωμα συμμετοχής του Ποιητή στον αγώνα για ομορφιά ζωής. Η κατάκτησή της προϋποθέτει την αυτογνωσία, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση κάθε ανθρώπου. Εφόδια απαραίτητα στον 21ο αιώνα με τις αλλαγές που θα καθορίσουν το μέλλον του πλανήτη μας και όχι μόνο. Ειδικά, η Ελλάδα ζει πρωτοφανείς ιστορικές προκλήσεις. Η αθόρυβη εξοικείωση και απουσία αντίδρασης στην απώλεια της φυσιογνωμίας και της ύπαρξής της είναι απίστευτες αλλά εμφανείς.

Η «Ενεργητική φωνή» είναι το πρώτο βήμα σ΄ ένα κίνημα γραφής που αυθαιρετεί στο όνομα «Νεονατουραλισμός». Βάσεις του αποτελούν η Ελληνική Γλώσσα και Ιστορία, η Φιλοσοφία και η Επιστήμη-DNA. Η Ποίηση είναι το απόσταγμά τους, γι’ αυτό και είναι σε θέση να προσφέρει αντίσταση στην υπακοή και ν’ ανατρέφει αυτόνομες ψυχές. Και ο Ποιητής έρχεται ο καιρός να γράψει: «Ο στίχος κινητοποιεί τις μάζες και ανατρέπει καθεστώτα…»

Ο Τάσος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης της Δύσης στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάστηκε για 35 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση ως φιλόλογος. Ζει και γράφει στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Εκδόσεις Νησίδες: Δεσπεραί 3, 546 21 Θεσσαλονίκη, [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com