«Κύκλος», η καινούργια δισκογραφική δουλειά του Χάρη Συμεωνίδη

by Times Newsroom

Με αφορμή και αφετηρία την έκδοση της δισκογραφικής δουλειάς του Χάρη Συμεωνίδη, με τίτλο «Κύκλος», σε στίχους Κώστα Μπαλαχούτη και μουσική Μανώλη Καρπάθιου.

Ο Χάρης Συμεωνίδης είναι ο παλαιός και νέος ταυτόχρονα καλλιτέχνης της ανατολικής μουσικής, που έρχεται να μοιραστεί μαζί σας, τη βαθιά συναισθηματική φόρτιση που του μεταδίδει η πολυσύνθετη μουσική κληρονομιά της Ελλάδας. Με πολλές σπουδές στην παραδοσιακή, βυζαντινή, λαϊκή, αλλά και κλασική μουσική, έχει διαμορφώσει μια μοναδική ερμηνευτική προσέγγιση, που συνδυάζει τις διάφορες επιρροές του.

Πρωτότυπες και μοναδικές ερμηνείες, πλούσιο συναίσθημα, ματιά ποιητική, ατμόσφαιρα ηδονική. Όλα παραπέμπουν στα μεγαλειώδη ακούσματα των μικρασιατών προγόνων μας, στο βυζαντινό πολιτιστικό μας υπόβαθρο, αλλά και στη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα. Έχει ειπωθεί γι᾽ αυτόν το περίφημο καζαντζακικό: «…όταν αρχίσει να τραγουδάει μια πίκρα παγκόσμια πετιέται από τ’ ανατολίτικα σωθικά του, σπάζει την κρούστα της ελληνικής λογικής κι ανεβαίνει από τα σπλάχνα του, όλο μυστήριο και σκοτάδι, η Ανατολή.»

Ο Μανώλης Καρπάθιος σε πλήρη συνθετική ωριμότητα, μας παραδίδει τραγούδια ερωτικά, με άρωμα Ανατολής, σε ποικιλία τρόπων, ήχων και μουσικών δρόμων. Υπέροχα τραγούδια, που συνδυάζοντας παραδοσιακά στοιχεία (κυρίως της Ανατολής), με το έντεχνο και νεότερο τραγούδι, χωρίς να επαναλαμβάνουν παλαιά μοτίβα, καταθέτουν μια πρωτότυπη πρόταση για την ελληνική μουσική του σήμερα, ένα νέο είδος ποιοτικής ελληνικής μουσικής, το έντεχνο ανατολικό τραγούδι.

Ο λόγος του Κώστα Μπαλαχούτη μεστός και λυρικός συνάμα, είναι η γέφυρα μεταξύ τραγουδιών και μουσικών ήχων. Εύστοχες παρατηρήσεις για παλαιά μεγαλεία, για αδαμαντινες πολιτιστικές κληρονομιές, για νέες αναζητήσεις.

Με ορχήστρα παραδοσιακών, αλλά και σύγχρονων ηλεκτρονικών οργάνων, που δένει ήχους πρωτότυπους αλλά και οικείους, ο ακροατής παρασύρεται σε μια ατμόσφαιρα που του γεμίζει τις αισθήσεις, αλλά και του προσφέρει αληθινή πνευματική ανάταση.

Μια μουσική πρόταση χωρίς φραγμούς και αγκυλώσεις. Μια μυσταγωγία με ερμηνευτικές εξάρσεις ρυθμών, ήχων και λόγου.

Η κυκλοφορία συνοδεύεται από ένα ξεχωριστό music video για το τραγούδι «Ξεχασμένες καρδιές» σε σκηνοθεσία Ήρας Δράκου.

Ο δίσκος κυκλοφορεί ψηφιακά και σε cd από το Ogdoo Music Group.

Βρείτε τα τραγούδια στις ψηφιακές πλατφόρμες:
Spotify: https://spoti.fi/3WOvwVE
iTunes/Apple Music: https://apple.co/4bMOssk
Deezer: https://bit.ly/44SxS86
Υoutube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLMK4tD4Ie1rjj-A46sqz-XbQ8ghepaDRg

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com