Κυπριακό: Η Ολγκίν διαπίστωσε ότι τα μέρη απέχουν πολύ από τη συμβιβαστική λύση, λέει ο πρόεδρος του ΣΑ του ΟΗΕ

Ο Βασίλι Νεμπένζια είναι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Ιούλιο και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας

by Times Newsroom

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας κ. Ολγκίν, ταξίδευε στο νησί, μιλούσε με τις δύο πλευρές, μόνο για να διαπιστώσει ότι τα μέρη απέχουν πολύ από τη συμβιβαστική λύση που ίσως βρεθεί», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Ιούλιο και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας, Πρέσβης Βασίλι Νεμπένζια, κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ο Ρώσος πρέσβης απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων επεσήμανε ότι «είναι ατυχές, αλλά η τελευταία ευκαιρία που είχαμε ήταν το 2017 στο Κραν Μοντανά, η οποία δυστυχώς χάθηκε και έκτοτε δεν υπήρξε ορατή, απτή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό».

«Επιπλέον, βλέπουμε τη σκλήρυνση των θέσεων ορισμένων σχεδίων των δύο πλευρών. Τώρα υπάρχει το ζήτημα της παράτασης της εντολής της κ. Ολγκίν, αλλά αυτό είναι απολύτως προνόμιο του Γενικού Γραμματέα, επειδή είναι η Προσωπική του Απεσταλμένη. Δεν είναι Απεσταλμένη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ούτε του Ειδικού Εκπροσώπου για το Κυπριακό. Θα δούμε. Στην πραγματικότητα, εναπόκειται σε αυτόν (Γενικό Γραμματέα) να πάρει την απόφαση. Όσον αφορά στην τακτική ενημέρωση του Κολιν Στιούαρτ από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αυτή θα αφορά τις εξελίξεις στο πεδίο, για τα θέματα που αντιμετωπίζει. Δεν περιμένω τίποτα το ιδιαίτερο από αυτή την ενημέρωση», σημείωσε.

πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com