Λετονία: Γκρεμίστηκε πανύψηλο σοβιετικό μνημείο – Η στιγμή της κατεδάφισης

Χειροκροτήματα και επευφημίες από τους πολίτες

by Times Newsroom

Το κεντρικό στοιχείο ενός μνημείου για τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας αποτελεί πλέον παρελθόν. Ο οβελίσκος από σκυρόδεμα ο οποίος ήταν διακοσμημένος με σοβιετικά αστέρια «κατεδαφίστηκε» εχθές, Πέμπτη (25/08), στην πρωτεύουσα της Λετονίας.

Η συγκεκριμένη κατεδάφιση είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά κατεδαφίσεων σοβιετικών μνημείων που έχουν πραγματοποιηθεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Guardian, βαριά μηχανήματα βρέθηκαν πίσω από τον πράσινο φράχτη που είχε στηθεί γύρω από τη βάση του 80 μέτρων ύψους οβελίσκου. Λίγα λεπτά αργότερα, το επιβλητικό μνημείο γκρεμίστηκε.

Η κατεδάφιση μεταδόθηκε ζωντανά από τοπικό μέσο, και πραγματοποιήθηκε υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των πολιτών που είχαν σπεύσει στο σημείο για να το «γιορτάσουν».

Το συγκεκριμένο μνημείο δημιουργήθηκε το 1985, όταν η Λετονία ήταν ακόμη μέρος της Σοβιετικής Ένωσης και αποτελούσε αντικείμενο «κόντρας» και διαφωνιών από το 1991.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com