Λιβύη: Αιματηρές συγκρούσεις στην Τρίπολη μεταξύ πολιτοφυλακών

Δολοφονίες εν ψυχρώ που έγιναν στην παράκτια περιοχή της Τρίπολης, Τατζούρα, από ένοπλες ομάδες, ανέβασαν την ένταση και τον τρόμο στους κατοίκους της συνοικίας, καθώς αυτές πραγματοποιήθηκαν, πιθανότατα, στο πλαίσιο του αγώνα για επιρροή στην πρωτεύουσα, γράφει αραβικό δημοσίευμα.

by Times Newsroom

Πέντε ένοπλοι που συνδέονται με την πολιτοφυλακή «Ραχμπάτ αλ Ντούρα», σκοτώθηκαν από άλλους από την πολιτοφυλακή «Λιοντάρια της Τατζούρα», σε αψιμαχίες που έλαβαν χώρα στην οδό  Σαΐλ αλ Ζαρόοκ και κοντά στο στρατόπεδο Ναάμ, η αιτία των οποίων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι υπάρχουν διαφορές σχετικά με τις περιοχές επιρροής και ελέγχου που μοιράζονται οι δύο ομάδες στην Τατζούρα , ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης .

Αυτές οι συγκρούσεις είναι οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ των δύο ένοπλων ομάδων που συνδέονται με το Υπουργείο Άμυνας της απερχόμενης κυβέρνησης με επικεφαλής τον Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπέιμπε, καθώς μοιράζονταν επιρροή στην Τατζούρα για περισσότερα από δύο χρόνια, ειδικά αφού κατάφεραν να εκδιώξουν άλλες αντίπαλες ένοπλες ομάδες στα τέλη Οκτωβρίου 2020.

Μετά από αυτές τις αψιμαχίες, οι δύο ομάδες κινητοποίησαν ένοπλα οχήματα και βαριά όπλα στην περιοχή, ενώ έγινε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης ώστε να αποτραπεί μια ανοιχτή σύγκρουση στην περιοχή, ειδικά με τον μήνα του Ραμαζανιού που πλησιάζει.

Παρά την αποδοχή της πολιτοφυλακής « Λιοντάρια τηςΤατζούρια» να παραδώσει όσους εμπλέκονται σε αυτά τα επεισόδια, εξακολουθεί να επικρατεί ανησυχία στους ανθρώπους που φοβούνται ότι θα έρθουν εκδικητικά χτυπήματα για τους φίλους που θανατώθηκαν από την πολιτοφυλακή «Ραχμπάτ αλ Ντούρα», σύμφωνα με πηγές.

Κύκλος όπλων και αίματος

Αυτά τα γεγονότα δεν διαφέρουν από τις επικίνδυνες εξελίξεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στην πόλη Ζαουίγια στη δυτική Λιβύη, όπου ένοπλες ομάδες αγωνίστηκαν για την επιρροή και τις δραστηριότητες λαθρεμπορίου, καθώς η αιματοχυσία συνεχίστηκε χωρίς να σταματήσει, σύμφωνα με τον πολιτικό ακτιβιστή από την  Τατζούρα, Αμπντούλ Ραχμάν Μουχάνα.

Ο αλ Μουχάνα διευκρίνισε ότι «οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στις λεγόμενες αρχές ασφαλείας στην Τατζούρα είναι ενεργά μέρη στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις και αναζητούνται ακόμη και για φόνο, κλοπή και άλλες υποθέσεις».

Sky News Arabia

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή