Λουκασένκο: Πρέπει να ακουστεί η θέση της Λευκορωσίας – Η Δύση μάς παρέσυρε στο πόλεμο στην Ουκρανία

«Καμία συμφωνία πίσω από την πλάτη» , είπε χαρακτηριστικά

by Times Newsroom

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο τόνισε ότι στις διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι θέσεις της Λευκορωσίας, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα έχει παρασυρθεί στην ένοπλη σύγκρουση από τα κράτη της Δύσης.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν ξεχωριστές συμφωνίες πίσω από την πλάτη της Λευκορωσίας», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της χώρας, σύμφωνα με το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. «Από τότε που μας παρασύρατε σε αυτό -κυρίως οι χώρες της Δύσης- η θέση της Λευκορωσίας φυσικά χρειάζεται να ακουστεί σε αυτές τις διαπραγματεύσεις», φέρεται να πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, το Reuters μετέδωσε ότι ο Λευκορώσος υπουργός Εξωτερικών Βλαντίμιρ Μακέι είπε ότι ο ίδιος ο Λουκασένκο «πρέπει να συμμετάσχει στην (τελική) συνάντηση» για την εξεύρεση λύσης στο πόλεμο.

Σημειώνεται, ότι η Δύση κατηγορεί ανοιχτά την Λευκορωσία για βοήθεια που φέρεται να έχει παράσχει στη Ρωσία, ενώ έχουν συμπεριλάβει το συγκεκριμένο κράτος στις σαρωτικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Ρωσία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com