Μαδαγασκάρη: Στους 18 οι νεκροί από τον κυκλώνα Γκάμαν

O τροπικός κυκλώνας που σάρωσε την Μαδαγασκάρη αυτή την εβδομάδα ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν εκτοπιστεί, ανακοίνωσε την Παρασκευή (29 Μαρτίου) η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της χώρας.

by Times Newsroom

Ο κυκλώνας Γκάμαν, ο οποίος διέσχισε το βορειοανατολικό τμήμα της Μαδαγασκάρης την Τετάρτη και την Πέμπτη, εκτόπισε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους, ανέφερε σε έκθεσή του το Εθνικό Γραφείο Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών (BNGRC). Τρεις άλλοι τραυματίστηκαν και τέσσερις εξακολουθούν να αγνοούνται, πρόσθεσε.

Ο Γκάμαν έφθασε στη στεριά βόρεια του Βοχεμάρ στη βορειοανατολική Μαδαγασκάρη το πρωί της Τετάρτης (27 Μαρτίου) με μέσους ανέμους 150 χιλιομέτρων την ώρα και ριπές 210 χιλιομέτρων την ώρα, ανέφερε το BNGRC αργά το βράδυ της Πέμπτης (28 Μαρτίου). Ο κυκλώνας που έφερε έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες προκάλεσε την κατάρρευση δρόμων και γεφυρών στο βόρειο τμήμα της Μαδαγασκάρης. Ο Γκάμαν είναι ο πρώτος φέτος στην περίοδο κυκλώνων και καταιγίδων της Μαδαγασκάρης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com