Μάξιμος Μανώλης «Beyond Time» Ατομική Έκθεση 14-19 Οκτωβρίου 2022

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» - Ισόγειο Αίθουσα «Μελίνα»

by Times Newsroom
  • Μάξιμος Μανώλης «BEYOND TIME»
  • Ατομική Έκθεση 14-19 Οκτωβρίου 2022
  • Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»

Σε έναν από τους πιο όμορφους και ιστορικούς χώρους της Αθήνας, στο πρώην πιλοποιείο του Ηλία Πουλόπουλου στο Θησείο που ιδρύθηκε το 1886 και νυν Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», προς τιμήν της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού και πολιτικού Μελίνας Μερκούρη, από τις 14 έως τις 19 Οκτωβρίου, ο Μάξιμος Μανώλης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο “Beyond Time”.

Όπως μας λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης «Σκοπός μου είναι να κάνω μια έκθεση που δεν θα έχει συγκεκριμένη αναφορά σε μια χρονική περίοδο ή συγκεκριμένο θέμα. Η Τέχνη υπερβαίνει τις εποχές και είναι άχρονη ως προς την ουσία της. Τα έργα μου δεν έχουν αναφορά σε μια χρονική ημερολογιακή εποχή, μπορεί να είναι οποτεδήποτε, από τις πρώτες μέρες της δημιουργίας έως το παρόν ή και το μέλλον. Η έκθεση «Πέρα από τον χρόνο» σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή θέλοντας να προσεγγίσει κομμάτια της πνευματικότητας».

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έργα μέσα από όλη την ζωγραφική πορεία του καλλιτέχνη. Η θεματολογία περιλαμβάνει ως επί το πλείστον έργα με συμβολική διάσταση επηρεασμένα απ’ την ινδική μυθολογία μέχρι και τον ευρωπαϊκό αποκρυφισμό, με κάποια από αυτά να έχουν χρησιμοποιηθεί και ως εξώφυλλα μουσικών άλμπουμ, καθώς επίσης και κάποιες πιστές αντιγραφές έργων σπουδαίων δασκάλων από τους οποίους έχει επηρεαστεί, όπως A. Cabanel, J. L. David και A. Bouguereau. Το στιλ έχει ως βάση την κλασική ζωγραφική, με επιρροές από το ιταλικό μπαρόκ έως την γαλλική τέχνη του 19 αιώνα, με αρκετά σύγχρονα στοιχεία και με το προσωπικό ύφος μου.

Από πού αντλεί την έμπνευση ο Μάξιμος Μανώλης και ποιοι είναι οι αγαπημένοι του ζωγράφοι; «Η μεγαλύτερή μου έμπνευση είναι η ίδια η τέχνη την οποία και προσπαθώ πάντα να μελετώ. Επίσης, ένα μεγάλο κομμάτι έμπνευσης αντλώ απ’ την μυθολογία και την φιλοσοφία. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εμπειρική πραγματικότητα διαμορφώνουν το πεδίο της εμπνεύσεως και της επιθυμίας μου για δημιουργία. Σε κάθε περίοδο της τέχνης μπορώ να ξεχωρίσω κάποιους καλλιτέχνες που με εμπνέουν και με γοητεύουν, όπως ο A. Bouguereau, Caravaggio, Jusepe de Ribera, Rubens, J. L. David, Goya και η λίστα συνεχίζεται».

Βιογραφικό σημείωμα καλλιτέχνη

Ο Μάξιμος Μανώλης γεννήθηκε στην Αθήνα 1993, την πόλη στην οποία συνεχίζει να ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών -με κατεύθυνση Ζωγραφική- και κατέχει τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (Integrated Master). Δουλεύει στο δικό του προσωπικό στούντιο στην Αθήνα πάνω σε νέα έργα και commissions για τρίτους. Συνεχίζει να μελετάει, να εκπαιδεύεται και να εξελίσσεται μαζί με την τέχνη του.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές και σημαντικές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις, «Έρ-ως Γυναίκα – Ανίκητος, Αριστοκρατικός, Υπέροχος» του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, «Απηχήσεις της Επανάστασης του 1821 στην τέχνη του σήμερα» στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, «45x45» street art group art show στην γκαλερί Blender, «1821-2021, 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Και μετά;» έκθεση της Athens Voice και του Δήμου Αθηναίων, «Soul Anatomies» συλλογική έκθεση στον χώρο τέχνης Hart & Gart, «Meet the Artist» συλλογική έκθεση στην γκαλερί Myrό και άλλες, ενώ πίνακες-έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.

Θεωρείται και ένας από τους πιο παραγωγικούς νέους εικαστικούς σε παγκόσμιο επίπεδο με σύνδεση και με τη μουσική, με πολλά από τα εικαστικά του έργα να κοσμούν εξώφυλλα άλμπουμ του σκληρού ήχου και συγκροτημάτων όπως οι Rotting Christ, Thou Art Lord, Mass Infection, Serpent Lord, Wings of Shield, Nihilism, Wampyrinacht, Angels Arcana κ.α., ενώ έχουν γίνει αναφορές σε αυτά σε διεθνή περιοδικά και ειδικές εκδόσεις.

Πληροφορίες για την έκθεση

  • Είσοδος ελεύθερη
  • Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» – Ισόγειο Αίθουσα «Μελίνα»
  • Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου έως Τετάρτη 19 Οκτωβρίου
  • Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 18:00
  • Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 11:00-21:30, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Οκτωβρίου 10:00-15:00, Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 11:00-19:00, Δευτέρα κλειστά

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»

  • Ηρακλειδών 66, Θησείο Ι Τηλ: 210 345 2150
  • Πλησιέστεροι σταθμοί ΜΜΜ: Θησείο (Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος), Κεραμεικός (Μετρό)

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com